Sfaturi Maria Păuna: Învaţă cum să aplici corect pudra!

De Unica.ro, pe

Pudra este un produs pe care femeile din România nu prea îl iubesc.
Cantitatea de pudră care se foloseşte într-un machiaj trebuie să fie foarte bine dozată.

„Cine îţi spune câtă cantitate de pudră trebuie să dozezi tu pe bureţelul tău? Nimeni! Nu există nicio regulă!”, e întreabă make-up artistul Maria Păuna.

„În momentul în care vei gândi despre pudra ta că este cel mai scump produs din trusa ta de farduri şi tu eşti cea mai zgârcită femeie din lume atunci vei avea cel mai optim rezultat. Cu cât vei fi mai zgârcită în aplicarea pudrei, cu cât îţi vei doza mai bine cantitatea de pudră pe care o foloseşti cu atât rezultatul aplicării va fi impecabil”, continuă specialistul.

Sfaturi Maria Păuna: Învaţă cum să aplici corect pudra!

Mişcarea de aplicare a pudrei este de ştergere, nu de tapotare. Pudra liberă este cu 40% mai fină decât pudra compactă. Majoritatea femeilor fac greşeala de a-şi cumpăra pudră compactă. Pudra compactă este o pudră pe care o folosesc make-up artiştii şi este creată pentru a face retuş pe timpul zilei, în cazul în care eşti expusă la soare incandescent şi transpiri. „Vorbesc despre acele momente în care te retragi ca să-ţi pudrezi tenul”, glumeşte Maria Păuna.

Pudra liberă are rolul de a finiza, de a catifela tenul. „De aceea, îţi deschizi borcănelul de pudră, pui în capac, aplici pensula şi pe o parte şi pe alta, scuturi foarte bine şi abia apoi poţi să ştergi faţa. A se reţine: Restul rămas pe pensulă după scuturat este cantitatea de produs care trebuie aplicat pe faţă”, ţine să precizeze Maria Păuna.

Mişcarea de aplicare a pudrei este de ştergere, din centrul feţei spre exterior cu mişcări ascendente.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter