3 trucuri de make-up pentru a avea buze mai voluminoase

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 13 februarie 2023, 12:43

Visul oricărei femei este reprezentat de niște buze volumioase. Și nu este nevoie să ajungeți la cabinetul medicului estetician pentru a le obține. Există trei trucuri de make-up care vă ajută să aveți buzele mai voluminoase.

Paulina Buldumea, make-up artist, a dezvăluit care sunt aceste trucuri cu care poți avea buze mai voluminoase.

3 trucuri de make-up pentru buze voluminoase

Make-up artistul Paulina Buldumea a fost invitată în emisiunea „Vorbește Lumea” de la Pro TV, unde a dezvăluit care sunt cele 3 trucuri de machiaj pentru a obține un aspect mai voluminos al buzelor.

Glossul, recomandat femeilor cu buze subțiri

„Glossul este perfect pentru domnișoarele care nu au buzele voluminoase, adică pentru cele cu buze super super subțiri. Pentru că dacă încercăm să ne machiem cu un ruj mai închis la culoare din contră, în loc să le mărim, putem să le micșorăm, să le subțiem și mai mult. Așa că gloss-ul este o modalitate foarte rapidă și eficientă. Doar că glossul nu va fi aplicat singur, va fi aplicat cu contur, iar conturul va fi un highlighter”, a explicat Paulina Buldumea.

„Pentru acest lucru avem nevoie de o pensulă mică mică, recomand pensula din păr natural pentru că absoarbe mai mult produs. Și dacă absoarbe mai mult produs o să rămână și mai mult produs pe buze. Pensulele din păr sintetic sunt potrivite doar pentru produsele cremoase, pentru ruj”, a precizat make-up artistul.

Potrivit Paulinei, este important să aplicăm highligherul ca un contur, pe conturul natural la buzei.

„De ce aplicăm highlither? Pentru că, în general, fardurile strălucitoare reflectă lumina. Și tot ce reflectă lumina oferă și volum. Iar în combinație cu un gloss este minunat. Apoi aplicăm glossul”, a spus aceasta.

Paulina Buldumea recomandă această variantă femeilor care au buze subțiri.

Citește și: Top 10 tunsori și coafuri pentru femeile de peste 50 de ani. Hairstyliştii celebrităților te învață să fii cool!

Citește și: 10 tunsori la modă pentru femeile peste 30 de ani. Sunt ușor de întreținut și recomandate de specialiști

Pudra de contouring

Un al doilea truc constă în conturul buzelor. Și, potrivit make-up artistului, pudra de contouring face minuni în acest caz.

Mai întâi se aplică fond de ten pe buze.

„Buzele trebuie neutralizate pentru că avem un pigment al buzei și atunci când dorim să rectificăm o formă ar trebui să neutralizăm culoarea”, a explicat Paulina Burdulea.

După aceea trebuie să pudrăm conturul buzelor.

„Pudra pentru contouring ne ajută să creăm un volum”, a precizat make-up artistul.

„Secretul este, în loc de creion, pe conturul buzelor să aplicăm fard. Este și mai rapid. Atunci când vrem volum, putem să depășim conturul natural, dar să avem grijă să nu depășim mai mult de 2-3 milimetri”, a subliniat aceasta.

Citește și: Cum să arăți mai tânără după 40 de ani. Machiajul care te poate ajuta să învingi anii

Citește și: Trendurile de înfrumusețare pe care trebuie să le eviți. Sfaturile unui medic dermatolog faimos pe TikTok

Creionul de buze

Buze mai voluminoase se pot crea și cu ajutorul creionului de buze. La fel ca înainte, se aplică mai întâi fard de ten pe buze și o cremă de contouring. Apoi intră în acțiunea creionul.

„Secretul este să folosim un creion mai închis la culoare decât nuanța buzelor noastre pentru a nu se vedea conturul natural”, a spus make-up artistul.

Paulina a precizat că „este foarte important ca să creem un unghi de 45 de grade, creăm efectiv un X. Este important să venim de la colțul extern spre vârf. Dacă începem invers, vom micșora buzele în loc să le dăm volum”.

După aceea se aplică un ruj clasic și, la fel ca la creion, se aplică dinspre centru spre exterior, pentru a crea un efect mai voluminos buzelor.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter