Manichiura french. Cele mai bune sfaturi și idei!

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Marți, 18 octombrie 2022, 14:25

Manichiura french sau manichiura franțuzească va rămâne mereu la modă, mereu elegantă și fină. Este printre cele mai cerute modele la salon, dar noi îți oferim cele mai bune sfaturi să îți faci o manichiură french ireproșabilă acasă.  

Cuprins

Mâinile tale vor arăta impecabil cu o piele bine hidratată și cu o manichiura french realizată după ultimele tendințe. Manichiura franțuzească este sofisticată și totodată simplă și elegantă, conferă feminitate și delicatețe. Cu ea nu vei da niciodată greș la o întâlnire specială, la un interviu sau la un cocktail.

Manichiura french clasică

Manichiura îngrijită este ca o carte de vizită. Te recomandă tuturor! Iar manichiura french arată cât de cochetă și atentă ești cu imaginea ta.

O manichiură french clasică folosește lac transparent pentru unghii și ojă albă mată pentru marginea subțire a unghiilor. Dar o astfel de manichiură nu arată bine decât pe unghii sănătoase, drepte și fine, îngrijite și tăiate corect.

Ritualul de îngrijire a unghiilor este foarte important înainte de a aplica manichiura în stil franțuzesc. Manichiura french clasică face degetele mai lungi și mai fine, dar ea se poate aplica și pe orice formă de unghie. Stilul franțuzesc a fost adaptat și pentru unghiile lungi și ascuțite, și pentru unghiile pătrate, tăiate drept.   

Tendințe noi în manichiura franțuzească

tendințe noi in manichiura french
tendințe noi in manichiura french

Manichiura french a fost considerată o vreme demodată, dar a revenit în forță în ultimii ani, fiind reinventată de stiliști cu mai multe nuanțe și modele.

Nuanțe de lacuri noi

Lacul transparent nu mai este singurul folosit pentru baza unei manichiuri french. De câțiva ani se folosesc lacuri în culori pastelate:

  • Tonuri de roz
  • Tonuri de crem
  • Tonuri de piersică

Marginea unghiilor a căpătat și ea nuanțe noi, albul fiind lăsat deoparte. Se pot folosi tot felul de nuanțe, inclusiv roșu pentru Sărbătorile de iarnă, albastru sau negru, câtă vreme sunt realizate cu bun gust și au un aspect estetic deosebit.

Modele cu sclipici sau animal print

Tot mai mulți stiliști realizează la salon modele complicate, unele elegante, altele sofisticate, pe marginea unghiilor french.

Se folosesc modele multicolore, animal print, desene grafice, dar și modele cu sclipici, strasuri sau foiță fină de aur.

Cele mai bune sfaturi pentru manichiura french acasă

manichiura french acasa

În pofida tendințelor, manichiura french clasică rămâne o manichiură elegantă, care pune în valoare mâinile frumoase. O poți face și acasă, iar noi îți prezentăm pas cu pas cele mai bune sfaturi.

Taie unghiile cu atenție

Stilul franțuzesc se potrivește doar cu unghii foarte bine îngrijite, tăiate perfect, indiferent că sunt pătrate, ovale sau rotunde. Toate unghiile trebuie să aibă aceeași tăietură și lungime la vârfuri.

Taie-le cu grijă și pilește-le cât mai fin, să obții o margine bine conturată, fără colțuri și neregularități.

Îngrijește cuticulele

Ar fi bine să nu îți tai deloc cuticulele, pentru că ele au un rol important în protecția unghiei și a pielii. Înmoaie cuticulele cu un ulei special sau cu ulei de măsline, masează ușor și apoi împinge cuticulele cu un bețișor moale.

Degresează unghiile

Șterge unghiile cu un dizolvant delicat, fără acetonă pentru a avea o suprafață cât mai curată.

Unghiile trebuie să fie sănătoase, curate, fără urme de la manichiuri mai vechi. Astfel, lacul nou de unghii poate adera perfect la o suprafață bine curățată.

Folosește un lac de bază

Aplică mai întâi un strat fin dintr-un lac de bază. Acesta protejează unghiile să nu se exfolieze, să nu se păteze și menține manichiura intactă mai mult timp.

Aplică lacul pentru manichiura french

După lacul de bază de protecție se aplică un strat sau două de lac transparent, pentru manichiura french clasică sau o ojă pastelată în nuanțe de roz, crem sau piersică pentru un stil mai modern.

Poți aplica lacul colorat în două straturi fine, dar trebuie să aștepți să se usuce foarte bine primul strat.

Colorează marginea unghiilor

Folosește o pensulă foarte fină să colorezi marginea unghiilor cu alb sau cu alte nuanțe plăcute și elegante, potrivite cu manichiura french pe care o dorești.

O pensulă cu vârf subțire te ajută să trasezi o linie fină la marginea unghiilor. Dacă nu ești suficient de îndemânatică, poți încerca două tehnici mai simple:

  1. Folosește benzi adezive pentru manichiura french care te ajută să delimitezi conturul unghiilor și să aplici oja colorată realizând o margine perfectă.
  2. Aplică o tușă de ojă colorată pe degetul mare și atinge ușor cu marginea unghiilor pentru a realiza o dungă fină.

Truc: înainte de a începe manichiura french, este bine să exersezi de câteva ori cea mai bună tehnică pentru a realiza dungile perfecte de la marginea unghiilor. Când stăpânești bine una dintre tehnicile prezentate mai sus, poți începe pregătirea unghiilor pentru french.

Aplică lacul de protecție

La final, după ce oja de la marginea unghiilor este bine uscată, aplică un strat final de lac transparent pentru protecția manichiurii și a unghiilor.

Acesta va proteja manichiura ta cel puțin o săptămână. Fără acest lac de protecție, marginea unghiilor french se va decolora și tot efectul elegant se va pierde.

Manichiura french. Ce greșeli să eviți!

  • Dacă ai purtat multă vreme ojă de culoare închisă și unghiile tale s-au îngălbenit, așteaptă câteva zile până când aspectul lor arată mai curat și mai natural.
  • Nu uita să îngrijești cuticulele și să le înmoi bine înainte de a începe manichiura french.
  • Evită unghiile prea lungi pentru manichiura în stil french. Acest tip de manichiură este unul elegant, iar marginea unghiilor nu trebuie să depășească 3 mm.
  • Exersează din timp și desenează perfect marginea unghiilor. Dacă este strâmbă, dacă la unele unghii este mai subțire și la altele mai groase, iese imediat în evidență.
  • Nu neglija marginile șterse sau ciobite! Chiar dacă folosești culori neutre și pastelate, dacă îți sare oja se vede și strică tot aspectul plăcut al manichiurii.
  • Evită modelele și culorile prea complicate sau stickerele moderne. Manichiura french trebuie să fie una elegantă și fină!

Vezi si alte sfaturi pentru manichiura acasa!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter