(P) Tipuri de pensule machiaj. Cum să-ți faci kitul de bază

De Unica.ro, pe

Nu există profesioniști sau amatori ai machiajului care să nu cunoască importanța produselor de calitate, este evident. În același mod este esențial ca instrumentele folosite pentru a le aplica să fie de calitate egală și cele indicate pentru fiecare tip.

De aceea, pensulele de machiaj sunt pentru un artist de machiaj precum cuțitele și tigăile pentru un bucătar. Sunt instrumentele lor cele mai prețioase, le cunosc fiecare detaliu, orice posibilitate sau truc și au întotdeauna câteva preferate. Pentru că numai cu cele mai bune instrumente vom obține cel mai bun machiaj.

Pentru cei care sunt începători în lumea machiajului sau nu au fost niciodată interesați de toate posibilitățile pe care le oferă lumea pensulelor de machiaj, acest ghid va fi foarte util. Fiecare are o funcție specifică, servește un tip de produs sau oferă un finisaj specific și cunoașterea lor în profunzime asigură un rezultat optim de la început.

Așadar, pentru a putea diferenția tipurile de pensule de machiaj și a înțelege compoziția lor și pentru ce este fiecare, am creat acest ghid simplu cu clasificări și câteva noțiuni de bază care te vor ajuta să fii un adevărat expert în domeniu.

După tipul de păr

În primul rând, vei găsi pensule machiaj cu două tipuri de păr: natural și sintetic. Ambele tipuri de păr sunt necesare pentru a aplica diferite tipuri de machiaj. Astfel, în termeni generali, fluidele sunt aplicate cu pensule de păr sintetice, deoarece sunt mai rezistente și le manipulează mai bine, în timp ce produsele sub formă de pulbere sunt aplicate cu pensule de păr natural.

În plus, vei găsi pensule machiaj ieftine și seturi de pensule formate doar din pensule machiaj cu păr sintetic a căror tehnologie imită cu succes calitatea părului natural. Totuși, este logic ca un set complet de pensule machiaj să conțină atât păr sintetic, cât și păr natural.

După tipul de tăietură

Părul pensulelor are diferite tăieturi, concepute pentru diferite funcții.

Pensule machiaj tăiate plat: sunt utilizate în principal pentru a aplica pulberi și fonduri de ten pe toată fața, atât fluide, cât și compacte. Permit un finisaj uniform și natural, deoarece captează o mulțime de produs și îl eliberează uniform, permițându-ne chiar să estompăm.

Pensule machiaj tăiate rotunjit: permit o anumită precizie la aplicarea machiajului și prind mai puțin decât periile tăiate plat. Sunt folosite, de exemplu, pentru a aplica fard de obraz pe pomeți, dar și pentru a aplica tot felul de pudre pe față.

Pensule machiaj ascuțite: îți permit să prinzi mai puțin produs și să-l aplici mai precis. Acestea sunt utilizate, de exemplu, atunci când se aplică corectori și contururi sau, dacă sunt pensule pentru ochi, pentru a aplica tonuri întunecate.

Pensule machiaj tăiate diagonal: croiala diagonală se adaptează la formele specifice ale feței noastre. Se folosește pentru a acoperi zone care nu sunt plane, cum ar fi pomeții și pentru a aplica produsul într-un mod mai neclar.

În plus, vei găsi pensule machiaj unice precum cea cu formă de evantai, concepută pentru a aplica atingeri ușoare de machiaj pudră sau pulberi translucide.

După lungimea părului

De asemenea, putem distinge pensulele prin lungimea părului. Pensulele care au părul scurt și dens captează mai mult produs decât cele cu părul lung, care permit o mai bună amestecare.

După mărime

Pe lângă păr, pensulele pot fi diferențiate în funcție de mărimea lor, ceea ce indică zona feței pentru care sunt concepute. Din acest motiv, pensulele mari sunt folosite pentru a aplica machiaj în zonele mai mari ale feței (fond de ten și pudre), cele mici pentru zone precum ochii, conturul nasului sau gurii, iar cele medii sunt obișnuite pentru a aplica cu mai multă precizie în zone mari sau intermediare (de exemplu, pentru a aplica fard, anticearcan sau contur).

Când cauți un set de pensule machiaj, vei găsi diverse opțiuni, de la seturi profesionale la cele mai elementare seturi de pensule. Cel mai bine este să îți creezi propriul kit de pensule selectându-le pe cele mai esențiale, precum și cele care pot fi folosite pentru a aplica diverse produse pe care tu le folosești.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter