(P) Tot ce trebuie să ştii despre pensulele pentru unghiile acrilice

Ultimul update Marți, 06 iulie 2021, 20:53

Când vine vorba despre realizarea unei manichiuri cu acrilice impecabilă şi de durată, tehnica şi experienţa sunt doar două dintre ingredientele cheie. Indiferent de cât de pricepută eşti, un set de pensule pentru unghii de calitate vă face diferenţa.

Cele mai multe truse pentru unghiile acrilice includ o pensulă sau două, acestea fiind ideale dacă eşti începătoare şi abia înveţi tehnica. În timp, însă, pe măsură ce vei câştiga experienţă, în mod inevitabil vei ajunge să preferi anumite pensule pentru unghii. Cu un ax mai lung, cu peri mai scurţi sau mai ascuţiţi, mai grea sau mai uşoară – toate vor fi criterii de care vei ţine cont pentru a avea pensula ideală, adică pensulă pe care o ţii cât mai confortabil în mână şi pe care o poţi folosi cu cea mai mare precizie. 

Cum alegi pensula pentru unghiile acrilice

Înainte de a stabili ce pensule merită luate în considerare, este bine să ştii de câte tipuri sunt. Multe dintre pensulele pentru unghiile acrilice sunt realizate din păr kolinski, o specie de nevăstuică originară din China şi Rusia. Acest păr are capacitatea de a reţine lichidul şi de a-l elibera doar atunci când este necesar. De asemenea, firele sunt suficient de ferme pentru ca pensula să aibă vârful ascuţit şi bine conturat. 

Totuşi, multe femei preferă să evite produsele realizate din materiale recoltate de la animale şi aleg pensulele de unghii cu păr sintetic, din nailon de calitate superioară. Acestea au aceleaşi proprietăţi ca cele din kolinski, şi uneori, sunt chiar mai bune. 

Cum se curăţă pensulele de unghii?

Indiferent de tipul de pensulă de unghii pe care o alegi, modul de îngrijire şi curăţare rămâne acelaşi, fiind esenţial pentru a prelungi durata lor de viaţă. Astfel, pensulele trebuie curăţate cu atenţie după fiecare utilizare, îndepărtând fiecare bucată de acril.

Dacă nu vei uita să faci acest lucru, pensula se va păstra moale şi flexibilă şi îşi va menţine forma şi proprietăţile pentru mai mult timp. Curăţarea se va face cu un produs special conceput. Acesta, spre deosebire de cele pe bază de acetona nu strică pensulele şi te va ajuta să le păstrezi în stare impecabilă mulţi ani de zile. 

Dimensiunea pensulelor de unghii

Pensulele de unghii sunt numerotate de la 000, pentru cea mai mică dimensiune, până la 30+, pentru cea mai mare dimensiune. Pentru unghiile acrilice, însă, cele mai potrivite pensule sunt cele de dimensiunile 6 sau 8. 

Pentru că permit preluarea unei sfere mici de acril, aceste pensule facilitează măsurarea raportului corect dintre lichid şi pulbere, permiţând un control mai bun a tehnicii. Dacă vei alege o pensulă mai mică, firele de păr vor avea tendinţa de aplatizare şi îngreunează aplicarea bilei acrilice. 

Pe măsură ce vei dobândi experienţă, este posibil să îţi doreşti să creşti dimensiunea pensulelor de unghii astfel încât să poţi amesteca şi aplica materiale în cantităţi mai mari. Acest lucru îţi va permite să finalizezi unghiile din mai puţine aplicări şi să termini mai repede manichiura, iar dacă eşti profesionistă în domeniu, vei câştiga mai mult. 

Greutatea şi lungimea pensulei

Dacă eşti la început, s-ar putea ca greutatea şi lungime pensulei să nu pară foarte importante. Însă, dacă faci zilnic mai multe manichiuri, aceste aspecte devin importante. Cu greutatea şi lungimea potrivită de pensulă, munca ta nu va fi dificilă şi obositoare şi vei avea un randament mult mai mare. 

Desigur, poţi utiliza pensulele tradiţionale, iar pentru detaliile fine poţi alege pensule de unghii speciale. Totuşi, din cauza lungimii mânerului, pensulele tradiţionale sunt mai greu de utilizat. 

În concluzie, ai nevoie de un set de pensule de unghii în dimensiuni variate, cu mâner uşor, de lungimea şi greutatea potrivite pentru a nu îngreuna tehnică. 

Alege să foloseşti întotdeauna pensule de unghii de calitate superioară! Astfel, realizarea manichiurii cu unghii acrilice va fi mult mai uşoară, indiferent dacă eşti începătoare sau profesionistă în domeniu!

Sursa foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter