(P) Trucuri de la un nail artist pentru manichiură french la tine acasă

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 16 aprilie 2021, 18:44

Una dintre cele mai importante rutine de frumusețe este manichiura. Atunci când unghiile tale arată bine, chiar te vei simți mai încrezătoare și pregătită pentru orice provocare. Respectul de sine se vede în primul rând la exterior. Iar ceea ce vine din interior nu va face decât să amplifice farmecul tău personal!

O manichiură îngrijită poate schimba totul, pentru că mâinile sunt cartea ta de vizită. Dar ce faci când nu ai timp sau posibilitatea să mergi la salon pentru un rezultat profesionist? Vestea bună că e nu mai trebuie să-ți ascunzi unghiile până la următoarea vizită la salon – acum este posibil să creezi chiar în confortul casei tale o manichiură care arată la fel de bine.

(P) Trucuri de la un nail artist pentru manichiură french la tine acasă

Pentru a-ți oferi cele mai bune trucuri, am stat de vorbă cu Eliza Cristina Șerban, trainer în echipa CUPIO, care te va ajuta să obții manichiura french creativă în 10 pași simpli. Ai nevoie de timp, de respectarea unor reguli de bază și de accesoriile și produsele corecte.

  1. Alege-ți un loc unde să poți efectua manichiura acasă, în condiții cât mai comode.
  2. Înainte de a începe, asigură-te că ai la îndemână tot ce-ți trebuie – astfel vei termina rapid. Kitul de manichiură trebuie să includă o bază de unghii, ojă albă mată pentru a vopsi vârful unghiei în manichiură french, un lac protector (top coat) care se aplică la final, bețișoare cosmetice îmbibate în acetonă/dizolvant de unghii sau o pensulă pentru îndepărtarea dungilor inestetice.
  3. Începe prin a curăța unghiile de lacul vechi, dacă este nevoie. Trainerul Eliza Cristina Șerban îți recomandă dizolvantul pentru ojă, fără acetonă, deoarece previne uscarea excesivă a unghiilor.
  4. Indiferent dacă ai unghii scurte sau lungi, acestea necesită o modelare regulată. Pentru un rezultat perfect, începe prin a tăia unghiile în forma dorită, apoi pilește-le la perfecție, până ești mulțumită cu forma. În magazinele CUPIO vei găsi o pilă 180, dar și un buffer gri de granulație 100/150 pentru finisarea unghiilor.

Cum pilești corect unghiile? Într-un singur sens, până când obții forma și lungimea dorită.

     5. Nu îți tăia niciodată cuticulele! Acestea au un rol foarte important în a te proteja împotriva bacteriilor și, prin urmare, a infecțiilor. Folosește o ustensilă moale pentru a le împinge spre baza unghiilor și utilizează apoi un ulei special pentru cuticule pe care îl poți achiziționa din orice magazin de cosmetice.

    6. Pentru ca lacul să adere perfect, unghiile trebuie să fie curate și uscate. Înainte de aplicarea bazei, poți folosi un degresant de unghii. Acesta favorizează bunul aspect al unghiei, eliminând urmele de ulei sau grăsime și permite o aplicare bună și rezistentă a lacului de unghii.

    7. Folosește un lac de bază, care protejează unghiile împotriva pătării. Baza transparentă nu numai că îți protejează unghiile împotriva petelor, dar ajută, de asemenea, la păstrarea manichiurii intacte pentru mai mult timp.

     8. Acum urmează cea mai plăcută etapă; alege-ți nuanța de lac și putem începe! Pentru manichiură french ai nevoie de o baza ușor colorată (roz, bej), pe care o aplici în două straturi fine.

(P) Trucuri de la un nail artist pentru manichiură french la tine acasă

Aplică o bază constructoare Strong – nuanța Peachy și polimerizeaza două minute la lampa cu led. Pentru a crea modele pe unghie, poți folosi pensulă 00 kolinsky Nail ART, de la CUPIO.

      9. Ia-ți reperele verticale și orizontale și acoperă-le cu culoare pentru a crea manichiura french.

Rotunjește acum colțurile frenchiului, cu aceeași pensulă subțire. Alege nuanța SUN & FUN de ojă semipermanentă din gama Summer, de la CUPIO, și trece cu această nuanță și pensula 00 peste french-ul alb, cu atenție pentru a nu depăși conturul albului.

   10. Polimerizează 30 de secunde la led. Din colecția de decorațiuni, am ales un sticker pe care l-am lipit pe mijlocul unghiei decupând modelul selectat și introducându-l în apă pentru câteva secunde.

Apoi trebuie să ștergem excesul cu un șervețel uscat. La final aplicăm un strat de finish Glossy și designul nostru funky este pregătit să impresioneze. 🙂

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter