Iată de ce e bine să dormi cu părul prins în coc

De Andreea Catrina, pe Ultimul update Vineri, 01 ianuarie 2016, 11:51
Dacă până de curând știam că nu e bine să dormi cu părul strâns, iată că lucrurile nu stau deloc așa, de fapt. Din contră, există mai multe motive foarte bune pentru care ar trebui să dormim cu părul prins în coc. Iată care sunt acestea!

În primul rând, dacă îți vei prinde părul în coc înainte de a te culca, primul lucru pe care îl vei remarca a doua zi de dimineață va fi că părul tău nu s-a încurcat deloc în timpul somnului. Dacă obișnuiai să dormi cu el desfăcut, sigur știi cât de rău se poate încurca în timpul nopții, mai ales dacă în cameră e cald și transpiri…

Apoi, un alt avantaj pe care îl vei remarca, dacă vei dormi cu părul prins în coc, va fi acela că părul tău nu se va mai electriza. Este de la sine înțeles acest lucru, având în vedere că firele de păr nu se mai freacă de pernă ore în șir.

Și, cel de-al treilea motiv, și poate cel mai bun pentru unele dintre noi, este că dormitul cu părul în coc oferă un plus de volum podoabei tale capilare. Dacă mai adaugi și un strop de cremă pentru textură, efectul de dimineață va fi spectaculos – bucle lejere, fără niciun efort!

Cocul – Din dormitor, pe catwalk

Cocul se poartă dintotdeauna și e mereu în tendințele de hair-styling, pentru că este o coafură practică și rapidă. Însă, pentru sezonul de toamnă-iarnă 2015/2016, cocul a fost regândit și a ajuns la un alt nivel – acela de coafură de seară.

Prin urmare, am ajuns să vorbim despre coc atât ca și soluție pe timpul nopții, dar și ca styling elegant, pentru evenimentele importante.

Dintre propunerile hair stiliștilor, ne-au plăcut mult cocurile prezentate în colecțiile noului sezon de modelele din prezentările Marc Jacobs și Prada. Dacă la Marc Jacobs cocul a fost adus chiar pe frunte, pentru un look nonconformist, ușor punk, dar în continuare elegant, la Prada, cocul-coadă a fost accesorizat cu elemente prețioase, iar look-ul final a fost unul foarte șic, foarte feminin.

marc jacobs si prada

Poți reproduce ușor stylingul Prada, însă poți îndrăzni mai mult și poți încerca și ideea văzută la modelele lui Marc Jacobs. Sigur, poate că nu pare o idee grozavă să mergi la un eveniment cu un coc în frunte, însă îndrăznește să experimentezi și să adaptezi aceste stiluri.

Mută cocul în vârful capului, folosește un ser pentru vârfuri și un produs de styling pentru un plus de strălucire și vei avea o coafură șic, potrivită pentru orice ocazie importantă. Ține de tine să adaptezi aceste tendințe și să-ți găsești propriul stil. Însă pentru a face acest pas important e necesar să mai și greșești. Pentru că numai din greșeli ajungi să înveți. Chiar și atunci când vine vorba de stil.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter