Grădina ta: Se poartă florile roşii

De Lumea Femeilor, pe Ultimul update Joi, 16 septembrie 2021, 12:35

După ce toată vara ne-au încântat culorile solare (galben, portocaliu), este vremea tonurilor sobre, englezeşti la florile de gradina

DALII

După ce te-ai bucurat de florile lor, trebuie să ştii că, de obicei, la sfârşitul toamnei se scot din pământ rădăcinile tuberizate şi se depozitează într-un loc uscat şi răcoros (într-o pivniţă, aşezate în cutii de carton, cu un strat de nisip printre ele). Există şi dalii anuale (care au înălţimi de circa 30 cm şi flori mai mici), care se pot înmulţi prin seminţe. De la acestea este suficient să aduni seminţele pe care le vei planta la primăvară, când vremea s-a încălzit afară.

TUFĂNELE

Toamna sunt reginele neîncoronate ale grădinilor. Frumoase şi puţin pretenţioase, pot face faţă cu brio,
chiar dacă eşti novice în ale grădinăritului. La primăvară nu trebuie decât să cureţi crengile uscate şi în mai şi iunie să ciupeşti (să rupi) vârfurile crenguţelor, pentru a reduce creşterea lăstarilor şi pentru a întârzia puţin înflorirea (unele vor să înceapă să înflorească de pe la sfârşitul verii).

CREASTA COCOŞULUI

Se ia, acum, la întrecere cu daliile. Este o plantă anuală, deci va trebui ca, după ce trec florile, să-i aduni seminţele. O vei semăna, la primăvară, direct în grădină (după ce se încălzeşte afară) sau la sfârşitul lui februarie, în casă, în ghivece sau jardiniere. Singura ta grijă va fi să o uzi după ce ai plantat-o în grădină sau în jardiniera din balcon.

Dacă ești pasionat de flori și vrei să ai o grădină colorată sau un balcon plin de viață, plantează petunii, panseluțe sau, de ce nu, margarete ori crini imperiali!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter