Frumuseţe: 6 trucuri care te transformă într-o divă

De Libertatea pentru femei, pe

Învaţă câteva metode simple de îngrijire, sănătate şi de relaxare care te vor ajuta să priveşti viaţa cu alţi ochi: mai zâmbitori, mai optimişti şi mai relaxaţi.

1 Ochi odihniţi şi luminoşi

Dacă ai ochii înroşiţi, umflaţi sau cu cearcăne, iată câteva remedii naturiste care au un efect foarte bun. Pentru ochii obosiţi, uşor umflaţi, iei 20 g de albăstrele pe care le pui în 200 ml de apă fierbinte şi le laşi să se infuzeze într-un ibric acoperit. Apoi, cu ajutorul unor dischete de bumbac, aplici comprese în zona ochilor. În cazul în care ai cearcăne, iei două linguri de flori de tei pe care le laşi 10 minute în 200 ml de apă fierbinte. Când ceaiul se răceşte, aplici comprese.

2  Ten îngrijit cu machiaj mineral

Caută produse cosmetice şi de machiaj care conţin minerale. Piaţa este foarte bogată şi vei găsi inclusiv branduri care oferă produse fabricate cu aceste ingrediente la preţuri mai mici şi la fel de bune ca şi cele de renume. Avantajele produselor cosmetice minerale este că se potrivesc oricărui tip de ten, chiar şi celui foarte sensibil, se distribuie foarte frumos pe suprafaţa feţei şi nu dau un aspect de ten încărcat. De asemenea, calmează pielea, reduc iritaţiile, împrospătează tenul, netezesc ridurile şi acoperă cearcănele. Mai mult, machiajul mineral are putere mare de acoperire şi rezistă mai mult pe piele, fără să se întindă.

3  Elimină toxinele

Ştii expresia aceea: „Mâncăm ca să trăim, nu trăim ca să mâncăm?”. Asta nu înseamnă că trebuie să te înfometezi, ci să încerci să te hrăneşti sănătos, în măsura în care poţi. O mare varietate de fructe, legume, cereale, carne slabă, brânză, lapte şi ouă ar trebui să se regăsească în meniul tău. Alimentaţia corectă te ajută să ai o siluetă frumoasă, dar şi o piele radiantă, catifelată şi hidratată. Un motiv îl reprezintă eliminarea toxinelor, care conferă întregului organism un aspect mai tânăr, dar şi o sănătate mai rezistentă.

4  Păstrează-ţi calmul şi relaxează-te!

Nu te mai enerva din orice mică problemă. Nemulţumiri se găsesc la tot pasul, iar gândurile pesimiste te pot influenţa negativ. În plus, grimasele pe care le faci inconştient accentuează ridurile de expresie. Încearcă, în schimb, să îţi acorzi timp pentru tine. Chiar dacă nu ai resurse financiare pentru şedinţe de SPA sau de masaj, gândeşte-te că întodeauna există alternative. Plimbă-te în parc, admiră florile, meditează, bucură-te de viaţă, sau ieşi la un suc cu prietenele, cu fiica ta sau cu soţul. Câteva ore petrecute în aer liber, făcând ceva ce îţi place, te vor relaxa extraordinar. Apoi vei dormi mult mai liniştită, iar a doua zi vei fi şi odihnită!

5  Hidratează pielea cu apă termală

Foloseşte apă termală pentru hidratarea şi revigorarea tenului, dar şi pentru fixarea machiajului. Deşi prima impresie poate fi că acest articol este destul de costisitor, vei fi surprinsă să constaţi că preţul nu este mare şi poţi folosi produsul o lungă perioadă de timp. Apa termală are în compoziţie săruri minerale benefice pentru piele şi este recomandată pentru toate tipurile de ten, mai ales pentru cel sensibil. Cele mai cunoscute sunt spray-urile cu apă termală, dar există şi creme sau loţiuni care au la bază acest ingredient. Alegerea îţi aparţine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter