Mască de față cu avocado. Remediu pentru orice tip de ten

De Adina Zamfir, Andreea Catrina, pe Ultimul update Miercuri, 08 februarie 2023, 17:31

Răsfață pielea cu o mască de față cu avocado, hrănitor, catifelat și hidratant. Este un fruct minunat pentru ten, bogat în antioxidanți și grăsimi sănătoase. În combinație cu alte fructe sau ingrediente naturale, poate fi folosit pentru o mască de față eficientă, pentru orice tip de ten.

Cuprins

Pregătește o mască de față cu avocado pentru ten și decolteu cel puțin de două ori pe lună, mai ales iarna și primăvara, când găsești acest fruct mai ușor în supermarketuri. Avocado poate fi combinat cu lămâie, cu iaurt, cu uleiuri naturale de argan, de măsline sau de sâmburi de struguri, cu uleiuri esențiale de lavandă sau trandafiri.

O mască de față cu avocado folosită periodic este recomandată în mod special pentru tenul obosit și tern, pentru tenul lipsit de strălucire, pentru tenul matur sau cu tendință de uscare și dezhidratare.

Ce beneficii are avocado pentru piele

avocado tăiat

Aplicată pe ten și decolteu, dar și pe umeri sau pe mâini, pasta catifelată de avocado are numeroase beneficii mai ales pentru pielea ușor uscată, arsă de soare sau pentru tenul îmbătrânit prematur.

Avocado este folosit frecvent în industria cosmetică, pentru creme de față și unturi de corp, pentru grăsimile și uleiurile lui sănătoase. Îl poți folosi indiferent că ai o piele mai grasă sau pătată, că ai piele mai sensibilă sau uscată.

Avocado conține grăsimi mononesaturate bune pentru consum, dar și pentru cremele și măștile de față care netezesc pielea. De asemenea, conține vitamina E și acid folic în concentrații semnificative, care ajută tenul să fie mai satinat și mai luminos.

Bogat în vitamine şi minerale, dar şi în grăsimi sănătoase, avocado are foarte puţine contraindicaţii pentru sănătate, iar atunci când vine vorba de frumuseţe toată lumea îl poate folosi. Indiferent de tipul tău de ten, o mască de față cu avocado îţi va hidrata tenul în profunzime, îi va da strălucire şi va îmbunătăţi vizibil calitatea pielii.

Mască de față cu avocado pentru ten normal

  • 1 avocado
  • 3 lingurițe de iaurt natural

Pasează pulpa de la un avocado bine copt și omogenizează bine cu 2 sau 3 lingurițe de iaurt natural. Aplică masca pe ten și pe decolteu cu o dischetă de vată sau cu o pensulă mai groasă de ten. Las-o să acționeze cel puțin 30 de minute și spală cu apă călduță, apă cu apă rece.

Avocado hrănește pielea, diminuează aspectul liniilor și ridurilor fine, iar iaurtul împrospătează tenul și îi dă luminozitate.

Mască pe bază de avocado pentru ten mixt

Măști de față - Mască de față cu avocado

Mască de față cu avocado

  • 1 portocală
  • 1 avocado
  • 1 linguriță de miere

Stoarce jumătate de portocală proaspătă şi amestecă sucul ei cu un sfert de avocado pasat. Apoi încorporează în pasta rezultată şi puţină miere. Aplică masca pe tenul curat, las-o să acţioneze jumătate de oră şi îndepărteaz-o cu apă călduţă.

Sucul de portocale luminează și revigorează tenul, închide porii dilatați, iar pulpa de avocado hrănește pielea cu grăsimile ei bune și o ajută să rămână hidratată mai mult timp.

Mască de față cu avocado pentru ten uscat

  • 1 avocado
  • 1 gălbenuș de ou crud
  • ¼ banană bine coaptă

Pasează jumătate de avocado bine copt şi amestecă piureul rezultat cu un gălbenuş de ou şi puţină banană pasată. Aplică pasta rezultată pe faţă şi pe decolteu şi las-o să acţioneze până la jumătate de oră. La final îndepărtează masca cu apă călduţă.

Pulpa de avocado și de banană ajută tenul să fie mai plin și mai ferm, atenuează ridurile și liniile fine, previne dezhidratarea, iar gălbenușul de ou combate și el ridurilor și aspectul tern și uscat al pielii.

Mască de avocado pentru ten gras

Mască de față cu avocado. Remediu pentru orice tip de ten

  • 1 avocado
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 2 lingurițe de iaurt natural

Pasează un sfert de avocado copt şi amestecă piureul rezultat cu sucul de la o lămâie verde şi două linguriţe de iaurt simplu. Aplică masca pe tenul curat, las-o să acţioneze jumătate de oră şi îndepărteaz-o cu apă călduţă. La final, clăteşte-ţi faţa cu apă rece.

Lămâia și iaurtul au un efect combinat excelent pentru tenul gras, controlează producția de sebum, matifiază, luminează și calmează iritațiile specifice tenului mai gras, iar avocado hidratează pielea în profunzime.

Mască de față cu avocado pentru ten sensibil

  • 1 avocado
  • 1 albuș de ou
  • 1 linguriță de miere

Pasează un sfert de avocado bine copt şi amestecă piureul rezultat cu un albuş de ou şi o linguriţă de miere. Aplică masca pe tenul curat şi las-o să acţioneze 10-15 minute. La final clăteşte cu apă călduţă din abundenţă.

Albușul de ou calmează inflamațiile, iar mierea și pulpa de avocado au efect emolient, hrănitor și hidratant de lungă durată.

Învață cum să îți fac și mască de păr cu avocado și care sunt beneficiile acesteia

foto: Shutterstock

Vezi mai multe rețete de măști de față

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter