5 mituri despre acnee pe care să le ignori

De Diana Zagrean, pe

Acneea este destul de rea şi fără să credem tot ce auzim despre subiect. Dacă auzi de tot felul de creme, leacuri minune, sau sfaturi despre ce nu ar trebui să faci, ca să scapi de coşuri, află că multe sunt doar zvonuri. Vezi care sunt cele 5 mituri despre acnee pe care să le ignori.
 

1. Soarele vindecă acneea

Acesta este un mit care are un sâmbure de adevăr. Tocmai din această cauză a rămas atât de mult timp în atenţia femeilor.
Pentru persoanele cu piele albă şi sensibilă, circa 20 de minute de expunere la soare în fiecare zi poate însemna o reducere a numărului de leziuni cutanate, mai ales dacă este vorba despre coşuri pe corp. Pesoanele care au pielea mai închisă la culoare, pot scăpa de coşurile de pe corp cu circa 30 de minute de soare pe zi.
Asta nu înseamnă că expunerea la soare te vindecă de acnee, sau că trebuie să te prăjeşti la soare fără protecţie solară.

2. Ciocolata cauzează coşuri

Deşi nu s-a stabilit niciodată că ciocolata cauzează acnee, există o strânsă legătură între produsele cu un indice glicemic mare şi coşuri.
Deci ciocolata foarte dulce poate înrăutăţi acneea, deşi nu este singurul vinovat.
Încearcă un sortiment mai puţin dulce, ciocolată amăruie, ciocolată cu conţinut mare de cacao şi mic de zahăr, în loc de ciocolată cu lapte sau sortimente cu cremă.
Evită şi pâinea albă, pastele şi alte produse cu cereale procesate pentru a scăpa de acnee.

3. Nu stoarce coşurile, că se înmulţesc

Nu există nicio dovadă că stoarcerea corectă a unui coş înrăutăţeşte acneea, sau că infectează ţesuturile înconjurătoare.
De fapt, dacă îndepărtezi puroiul şi dezinfectezi puţin porul în care se formase coşul, grăbeşti vindecarea şi elimini bacteriile.
Într-adevăr, dacă te chinui să storci un coş unde infecţia încă nu a generat un vârf alb, rişti să striveşti degeaba ţesuturile şi să creşti inflamarea locului.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter