5 tratamente de înfrumuseţare care îţi distrug părul

De Diana Zagrean, pe

Toate femeile îşi doresc un păr frumos şi strălucitor, dar mai ales sănătos. Dacă ai impresia că părul tău e lipsit de viaţă, deşi investeşti mult în îngrijirea lui, poate că foloseşti produsele greşite, sau îl tratezi chimic excesiv. Vezi care sunt cele 5 tratamente de înfrumuseţare care îţi distrug părul.
 

Tratamentele pentru păr blond

Orice femeie care a trecut de la o coamă brunetă, la paie blonde ştie la ce ne referim la acest punct. Orice produs de decolorare a părului, oricât de blând şi plin de substanţe nutritive, strică structura părului şi îl usucă destul de tare.
Toate acele substanţe numite agenţi de oxidare (decoloranţi, peroxid, amoniac, etc) usucă părul şi fac firele subţiri şi fragile. Evită produsele de decolorare cu peste 20% peroxid şi vei mai avea ceva păr pe scalp după procedură.

Formaldehida din produsele de styling

Această substanţă chimică este adesea folosită în produse de styling, mai ales dacă este vorba de produse pentru îndreptarea părului.
Nu uita însă că produsele pentru păr pe bază de formaldehidă poti fi periculoase, deoarece substanţa este carcinogenă.
În plus, unele tratamente cu keratină şi formaldehidă se aplică la temperaturi înalte, care ard părul şi deteriorează structura firelor.

Tratamente pentru păr la cald

Unele tratamente pentru podoaba capilară necesită temperaturi înalte pentru a fi activate, dar excesul poate deteriora serios firele de păr.
Ca toate părţile corpului uman, părul conţine apă, iar atunci când aplicăm temperaturi mai mari de 100 de grade pe suprafaţa firelor, particulele mici de apă din interior încep să fiarbă şi se evaporă.
Cum părul fierbe pe dinăuntru, firele de păr se sparg, se rup şi se cojesc, la nivel microscopic, ceea ce înseamnă o podoabă capilară fără strălucire, cu vârfuri despicate şi chiar mai rău.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter