Cum să te bronzezi frumos și sănătos

De Dana-Ruxandra Panghe, pe Ultimul update Vineri, 11 august 2017, 13:20
E minunat să ai o piele frumos bronzată, dar care să rămână în același timp și sănătoasă. Ține cont de următoarele sfaturi, ca să te bronzezi frumos și sănătos.

Citește și: 6 reguli pentru ca machiajul tău să reziste vara.

În primul rând, pregătește pielea pentru expunerea la soare. Acest lucru îl faci prin exfoliere. Astfel, înlături celulele moarte și ajuți pielea să se bronzeze uniform.

„În primele zile de plajă este important să folosim o protecţie cât mai crescută, pentru a nu ne alege cu arsuri. În felul acesta pielea se bronzează treptat, iar bronzul va rezista mai mult. După câteva zile, pe măsură ce pielea se colorează, putem scădea factorul de protecţie. Factorul de protecție solară nu trebuie să lipsească! Crema de protecţie trebuie aplicată de fiecare dată când ieşim din apă sau la interval de o oră“, susține Nicoleta Ion, trainer Repechage România.

Citește și: La ce trebuie să fii atentă când cumperi cremă cu protecție solară.

Hidratează-te corect, ca să te bronzezi frumos și sănătos

Ca să te bronzezi frumos și sănătos, în timpul expunerii la soare este bine să te mişti cât mai mult. În felul acesta nu vei căpăta urme inestetice şi pielea nu se va arde. De asemenea, consumul de lichide este important. Soarele deshidratează și este important să compensezi pierderea.

Expunerea la soare este nerecomandată în orele amiezii. Atunci razele UV sunt foarte puternice și pot provoca arsuri grave, pete pigmentare sau, pe termen lung, chiar cancer de piele. Se recomandă expunerea la soare dimineaţa până în orele 10 – 11 sau seara, după orele 17 – 18.

Seara după plajă folosește un produs de calmare şi reparare (after sun), care să refacă celulele pielii afectate de razele UV.

De asemenea, pentru un bronz ca la carte și o piele frumoasă, hidratarea zilnică este esenţială. Folosește un produs de hidratare după fiecare duș – așa menții elasticitatea pielii şi păstrezi bronzul frumos pentru mai mult timp.

Foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter