De ce părul tău are neapărat nevoie de protecție solară

De Dana-Ruxandra Panghe, pe Ultimul update Sâmbătă, 12 mai 2018, 09:19
Așa cum e musai să îți protejezi zilnic tenul cu creme cu SPF, în orice anotimp al anului, la fel trebuie să ai grijă și de părul tău. Iată cum.

Citește și: Trucuri pentru un păr îngrijit corect acasă.

Odată cu instalarea temperaturilor ridicate, părul și pielea noastră sunt și mai expuse unei cantități mai mari de raze UV, care au și o intensitate mult mai crescută decât în restul anului. Din această cauză, este posibil ca structura firului de păr să nu fie afectată, cu atât mai mult cu cât intervin și alți factori externi, cum ar fi vântul, apa sărată sau clorul din piscine. De aceea, părul se poate usca, poate deveni mai poros, iar culoarea sa se poate mătui.

Cum exact afectează părul razele ultraviolete?

  • Radiațiile UVA, UVB și radiația vizibilă deteriorează pigmentul natural din firul de păr, melanina. Acest efect poartă numele de foto-decolorare, explică Arabella Zadic, trainer System Professional, brand pentru îngrijirea părului. În mod normal, melanina are un rol de filtru natural de protecție UV, dar din nefericire este și ea deteriorată în timpul acestui proces. Consecința imediată este o mătuire vizibilă a culorii părului.
  • Radiațiile atacă și structura internă proteinică a firului și are ca efect degradarea părului și modificarea suprafeței cuticulei, care capătă aspect neuniform, degradat și își pierde strălucirea.

Citește și: Cum să îți deschizi culoarea părului fără să îl afectezi.

Ce trebuie să faci exact?

Este foarte importantă utilizarea unui produs cu rol de protecție. Sunt recomandate produsele care conțin filtre împotriva razelor UVA și UVB, dar și ingrediente cu rol de hrănire a firului. „Acestea vor forma un film în jurul firului, astfel încât părul să fie protejat până în profunzimea structurii interne“, adaugă specialistul. De asemenea, nu omite să porți pălărie de soare atunci când ieși afară pe timpul verii sau când te duci la plajă.

Foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter