Cum se folosește corect placa de păr. Trei greșeli frecvente pe care le faci, dezvăluite de hair stylistul vedetelor

De Unica.ro, pe

Un păr frumos și sănătos este vistul oricărei femei. Îl îngrijim cu diferite tipuri de balsam, șampon sau creme și vrem să arate întotdeauna perfect. Și pentru a ne asigura că niciun fir nu este nelalocul lui, apelăm, de cele mai multe ori, la placa de păr.

Sorin Statulat, hair stylistul vedetelor, a dezvăluit că există trei greșeli pe care le facem de fiecare dată când folosim placa de păr, fără să ne dăm seama de acest lucru.

Care sunt acele greșeli? Ei bine, potrivit lui Sorin, în primul rând, părul se îndreaptă pe șuvițe mici de păr și în niciun caz din trei mișcări, cu o mare parte a părului îndesată în placă.

Aplici produsele de styling înainte de coafare? Se pare că și aceasta este o greșeală uriașă atunci când vine vorba de îngrijirea părului.

Mai exact, toate produsele de styling se aplică după ce părul a fost îndreptat cu placa și nu înainte. Și asta pentru ca coafura să reziste cât mai mult timp.

Un aspect foarte important atunci când îndreptăm părul cu placa este că podoaba capilară trebuie să fie uscată și nu udă. Așadar, nu îți îndrepta niciodată părul cu placa imediat după ce ai făcut duș!

„Niciodată nu folosești placa de păr direct pe părul ud”, spune Sorin Stratulat într-un clip postat pe Instagram.

Cum se folosește corect placa de păr

Așadar, potrivit lui Sorin Stratulat, placa de păr se folosește în trei pași simpli:

  1. Mereu iei șuvițe de câte 3-4 centimetri
  2. Produsele de styling le aplici mereu după coafare
  3. Niciodată nu folosești placa de păr direct pe părul ud

Într-o altă postare, hair stylistul vedetelor a dezvăluit trei lucruri foarte importante pe care oricine ar trebui să le știe despre păr.

  1. Părul ud este extrem de sensibil, de 10 ori mai sensibil decât atunci când este uscat
  2. Părul alb are altă structură versus părul normal datorită faptului că îi lipsește melanina. S-ar putea să fie mai aspru, mai cârlionțat sau mai rebel
  3. Pielea caplui îmbătrânește mai repede decât restul pielii

Sursă foto: Profimedia, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter