Cum să îți faci părul să crească mai repede. 5 sfaturi care nu dau niciodată greș

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Vineri, 24 februarie 2023, 10:33

Îți dorești un păr bogat, care să îți pună în valoare trăsăturile, dar visul tău pare tot mai îndepărtat? Din păcate, nu există o modalitate sigură de a face părul să crească mai repede, dar există câteva moduri prin care putem încuraja acest proces. 

În general, părul sănătos și scurtat la timp își ia mult mai repede avânt, iar rezultatele sunt uimitoare. De aceea, am adunat câteva sfaturi utile care te pot ajuta să găsești direcția corectă.

Evită să folosești multe produse pentru păr

În general, e de preferat să nu folosești multe produse pentru păr, pentru că astfel visul tău se poate spulbera. Utilizează un tratament săptămânal pentru a îndepărta rezidurile care s-ar putea acumula. Un scalp curat și sănătos va încuraja creșterea părului, dar curățarea excesivă poate avea efectul opus. Uleiurile naturale sunt o parte necesară pentru menținerea și creșterea părului sănătos. 

Prin urmare, renunță la spuma zilnică și folosește numai șampon atunci când este necesar – poate fi o dată la două zile sau o dată pe săptămână.  Consultă dermatologul sau hair stylist-ul înainte de a începe o rutină complet nouă.

Folosește instrumentele pentru păr cu moderație

Cât de decisă ești să-ți faci părul să crească mai repede? Dacă ești dispusă să faci tot ce este necesar, ar fi e preferat să te desparți de instrumentele pentru păr pe bază de căldură. Alege calea naturală și s-ar putea să vezi rezultatele mult mai devreme decât te așteptai.

Dacă nu poți renunța la îndrăgitele plăci de îndreptat și ondulat, încercă să reglezi dispozitivul la o temperatură mai scăzută și să îl utilizezi numai atunci când este necesar. De asemenea, e de preferat să folosești un produs de protecție împotriva căldurii pentru ca daunele să fie minime.

Urmează o dietă corespunzătoare

Dacă urmezi o dietă echilibrată s-ar putea să apară ceva schimbări și la nivelul părului. Ba mai mult, dacă dorești să dai un impuls suplimentar șuvițelor, poți lua vitamine. Se pare că industria promovează frumusețea din interior spre exterior în aceste zile, iar o mulțime de vitamine și suplimente cu beneficii pentru frumusețe ajung pe piață.

Schimbă fața de pernă cu una de mătase

Dacă vrei să-ți încurajezi părul să crească, e timpul să îl răsfeți ceva mai mult. De aceea, e bine să iei în considerare schimbarea feței de pernă cu una din mătase, asta dacă nu ai una deja, pentru că în acest mod frecarea nu va fi atât de abruptă. Suprafața netedă pe care dormi îți va proteja mai bine părul decât o față de pernă standard din bumbac. Înainte ca efectul de creștere să aibă loc, poți observa că șuvițele sunt mult mai netede când te trezești. dimineața, conform Southern Living.

Nu uita să îl scurtezi regulat dacă vrei să crească repede

Părul lung poate acționa uneori ca gravitația, deoarece îți poate trage în jos trăsăturile feței și cine își dorește un anti-lifting? Dacă vei evita să îl scurtezi, te poți confrunta cu vârfurile despicate sau cu uscăciunea, iar asta din cauza soarelui, produselor pe care le folosești, instrumentelor pe bază de căldură etc.

Deteriorarea o să îți dea bătăi de cap, așa că cel mai bine este să-l tunzi în mod regulat la fiecare opt săptămâni și să alegi o lungime care îi poate da un aspect mai plin. Dacă ai îndoieli, noi îți spunem că părul până la umeri sau chiar mai sus, tuns în straturi sau cu breton, poate avea mai multe avantaje pentru tine.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter