Ce greşeli e posibil să faci cu părul tău

De Dana-Ruxandra Panghe, pe
Ţi-ai dori ca părul tău să aibă un aspect mai sănătos? Ba mai mult, acesta arată electrizat, deteriorat, greu de coafat? Cel mai probabil există câteva greşeli în rutina ta de îngrijire a părului al căror impact îți afectează podoaba capilară.

Citeşte şi: De ce părul tău are neapărat nevoie de protecție solară

Ca reguli de bază, încearcă mereu să folosești produsele de îngrijire adecvate tipului tău de păr, ai grijă să nu exagerezi cu instrumentele de styling și urmează o rutină de îngrijire atentă. În plus, fii atentă la următoarele greşeli pe care ai putea să le faci cu părul tău.

  1. Îți coafezi părul ud

Dacă părul tău este încă umed, nici nu ar trebui să îți treacă prin minte să folosești instrumente de coafat direct pe firul de păr. Așteaptă ca acesta să fie uscat în proporție de 100% înainte de a-l coafa. Altfel riști să îl deteriorezi!

  1. Îți periezi părul ud fără a folosi un produs leave-in

Indiferent de textura părului tău, este important să folosești un produse leave-in (fie sub formă de balsam, spray sau cremă). Sau un pieptene cu dinți rari. Atenție! Nu este o idee bună să îți perii părul când acesta este încă umed. Un produs leave-in acționează asemenea unui tratament. Lasă părul moale, ajută la descurcarea lui și oferă nutrienți care îl întăresc și îl fac mai elastic.

  1. Neglijezi sănătatea scalpului

Un scalp sănătos este esențial pentru un păr mai puternic și mai strălucitor. Cel puțin o dată pe săptămână foloseseşte  un produs special conceput pentru curățarea scalpului – acesta este un pas care face diferența în cazul unui păr stresat şi supraîncărcat cu produse de styling şi reziduuri. Factorii nocivi precum căldura, frigul sau substanțele chimice încalcă bariera  protectoare a scalpui, penetrând pielea. Acesta reacționează, prezentând inflamații, roșeață, mâncărimi și tensiune.

 

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter