Cum conferi volum unui păr fin

De Dana-Ruxandra Panghe, pe
Părul fin poate fi un motiv de frustrare când vine vorba de coafare. Dacă adaugi prea puține produse de styling – se pleoștește după câteva ore, iar dacă folosești prea multe, ți-l încarci inutil. Iată câteva ponturi despre cum să îngrijești corect un păr fin și cum să-i conferi volum.

Citește și: Cum redai strălucirea părului iarna

 

  1. Aplică tehnicile potrivite de styling

Părul fin are un diametru cu până la 30% mai redus decât cel normal. Nu este de mirare că obținerea volumului poate fi o misiune destul de dificilă. Este important să acorzi o atenție specială zonei rădăcinilor pentru a crea volum. „În cazul unui păr fin trebuie să acorzi atenție sporită zonei rădăcinilor. Aici trebuie insistat pentru a crea volum. Părul fin trebuie uscat în sensul opus creșterii dacă vrei un păr cu volum“, sfătuiește Eduard Virag, ambasador Nioxin România.

 

  1. Alege produsele corecte de îngrijire

 Părul fin poate fi problematic și are nevoie de  o rutină de îngrijire specială pentru a crea efectul dorit.„Un păr fin are nevoie de produse adaptate – de produse de volum sau de produse pentru păr fin. Dacă folosești prea multe produse hidratante sau hrănitoare, te alegi cu un păr încărcat, care se îngrașă ușor și își pierde elasticitatea“, spune specialistul Nioxin.

  1. Alege cu grijă produsele de styling

 Un astfel de tip de păr are nevoie și de aliați, adică de produse de styling care să îi păstreze volumul obținut la coafare. „Structura  părului fin este lipsită de fermitate, ceea ce înseamnă că ea nu poate păstra forma coafurii. Acesta  are nevoie de produse de îngrijire ce oferă rezistența părului și care vin să stabilizeze structura.“

Foto: 123rf

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter