Practic: cum să îţi faci o coafură pompadour foarte simplu!

De Diana Sorescu, pe

Coafura denumită după Madame Pompadour a fost extrem de populară în anii 50, şi purtată mai ales de bărbaţi. Puţin reinventată, coafura revine în forţă în sezonul acesta.

Coafura Pompadour

 
Frumoasa şi talentata Madame Pompadour, o figură marcantă a secolului al XVIII-lea, a fost inspiraţie pentru această coafură cu super-volum, atât de populară în anii 50, în perioada rockabilly.
 
Iată că acum revine în vogă, susţinută şi de curentul vintage.
 
Coafura pompadour se descrie printr-o calotă cu maxi-volum! Cum obţii aceste efect? Foarte simplu! Spală-ţi părul, apoi aplică spumă din belşug şi usucă-l. Partea din vârful capului tapeaz-o foarte bine, apoi netezeşte-o cu o perie.
 
Dacă ai părul mai moale, foloseşte un bureţel rotund,  special creat pentru a conferi volum. Îl găseşti de vânzare în magazinele de profil.
 
Cât despre definitivarea coafurii, ai de ales între multe variante. Poţi să mizezi pe stilul abordat de Gwen Stefani şi Alicia Keys, cu păr semi-prins, adică tapezi, ai volum, prinzi partea de sus şi şuviţele laterale, iar restul rămâne liber sau pe modelul lui Kim Kardashian, care şi-a înălţat calota în stilul coamă.
 
Şi Fergie e foarte chic cu pompadour şi coadă de cal!
 
Pont: vei avea nevoie de agrafe, spumă de păr, bureţel pentru volum şi neapărat un spray fixativ de calitate, versiunea super strong!
 
Poartă această coafură cu multă atitudine, mai ales atunci când abordezi o ţinută de inspiraţie vintage, rock sau cu parfum masculin!
 
Practic: cum să îţi faci o coafură pompadour foarte simplu!
 
Foto: Hepta, Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter