Ce trebuie să știi înainte de vopsit

De Dana-Ruxandra Panghe, pe
De ce trebuie să ții cont atunci când ai chef de vopsit și nu vrei să te trezești cu părul ars, mai ales că de sărbători vrei să arăți cât mai bine posibil! Unica.ro îți spune de ce trebuie să ții cont.

Citește și: 3 întrebări pe care să ți le pui iarna despre părul tău

Expertii Nioxin, brand de renume dedicat părului, îți propun opt principii de colorare, pe care ar trebui să le ai în vedere înainte să îți schimbi înfățișarea:

Nuanța scalpului trebuie să se potrivească cu tonul pe care îl alegi pentru lungime! 

Știai că și scalpul are un ton, precum pielea tenului tău? Iar vopseaua pe care o alegi e bine să i se potrivească. Atunci când te vopsești trebuie să ții mereu cont de tonul pielii tale, de la nivelul scalpului. De exemplu, dacă optezi pentru o culoare prea închisă, vei atrage atenția asupra părului subțire și rar.

Volumul coafurii poate fi dat de culoare!

Te poți ajuta de jocul de secțiuni în culori mai închise și mai deschise atunci când urmărești să evidențiezi volumul coafurii. Roagă-l pe hairstilistul la care mergi să îți evidențieze tunsoarea și să îți dea volum strict din combinarea culorilor.

Oxidantul trebuie să fie delicat!

Fii selectiva în ceea ce privește oxidantul pe care decizi să îl pui pe păr. Când vrei să îți deschizi culoarea părului este indicat să folosești un oxidant mai delicat pentru a obține nuanțe apropiate, evitând astfel contrastul.

Cum îți nuanțezi părul blond?

Pentru nuanțele de blond, nuanțează părul folosind combinații de rece/cald, pentru a da dimensiune și mișcare coafurii. Când părul este colorat în aceeași nuanță, vei obține un efect static.

Culoarea de la rădăcină trebuie să fie mai închisă

Atunci când alegi să îți schimbi culoarea părului, lasă rădăcinile mai închise, astfel încât să creezi iluzia de profunzime și de mai mult păr

Șuvițele necesită și mai multă atenție

Atunci când vrei să creezi șuvițe mai deschise pe creștet sau pe linia părului, ar fi bine să ai grijă în mod special. Prea multe șuvițe în această zonă vor atrage o atenție sporită în zonele cu părul subțiat sau rărit.

Poți alege culori diferite, dar din aceeași paletă cromatică

Când îți faci șuvițe sau îți colorezi părul pe lungimi, e bine să alegi nuanțe în multiple tonalități, dar pe aceeași treaptă. Astfel vei da un ritm crescător, de amplitudine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter