5 soluţii pentru un păr electrizat

De Dana-Ruxandra Panghe, pe
Cum repari un păr electrizat? Ce soluţii ai? Iată sfaturile noastre pentru a „domoli“ un păr electrizat.

 Atunci când temperaturile de afară sunt foarte diferite de cele pe care le preferăm în casă, iar vestimentaţia de sezon nu ajută… deloc, ne confruntăm cu fire de păr electrizate şi coafuri dezordonate. Puloverele pe care le purtăm iarna, fularele, căciulile determină firele de păr să se electrizeze şi să ne strice planurile cu coafurile noastre. „Frigul usucă parul şi îl face să fie receptiv la electricitatea statică. Astfel, ajunge ca pur şi simplu să nu ne mai asculte“, explică Arabella Zadic, specialistă SP Professional. Iată 5 soluţii pentru un păr electrizat:

Citeşte şi: 5 produse pentru 5 probleme ale părului

  1. Toate tipurile de păr se electrizează. Atât cel fin, cât şi cel des. Dar mai ales, părul afectat de folosirea unei cantităţi prea mari de şampon.
  2. Şi materialele sintetice pot provoca acest fenomen, mai ales cele care se găsesc în puloverele noastre favorite. Aceste fire sunt bune conducătoare electrice. Aşa că e mai mult decât normal să ne trezim cu părul electrizat după ce ne dăm jos căciula de lână.
  3. Clăteşte-ţi părul cu apă rece. De ce? Pentru că apa rece chiar neutralizează acest efect. Şi unde mai pui că face şi părul strălucitor şi ajută la sigilarea cuticulei.
  4. Piaptănă-ţi părul cu o perie pe care ai stropit-o cu un tratament pentru vârfuri despicate şi apoi aplică pe toată lungimea părului. Astfel asiguri părului o stare de „cuminţenie“ definitivă. Dacă simţi pe parcursul zilei că părul ţi se mai usucă, atunci nu ezita să reaplici produsul.
  5. Alege o perie cu fire de păr natural, dacă vrei să neutralizezi efectul electric. Foloseşte un şampon hrănitor ca să atenuezi încărcătura electrică a firelor de păr. Alege un şampon bogat în nutrienţi, care îngreunează firul de păr, iar aceasta va rămâne la locul lui. Dacă vrei să prelungeşti efectul acelui şampon şi dacă vrei să împiedici părul să se mai electrizeze, atunci nu ezita să aplici produse de coafură pe lungimea sa. Mai ales dacă ai părul fin!

Foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter