5 moduri prin care vei avea un păr mai lung și mai sănătos

De Dana-Ruxandra Panghe, pe
Expunerea constantă la soare în sezonul estival, băile frecvente în mare sau în piscine și schimbările bruște de temperatură afectează semnificativ sănătatea părului. Iată 5 moduri prin care îți păstrezi un păr sănătos și lung.

Citește și: 7 trenduri în materie de coafuri pe care vedetele le adoră în această toamnă.

 

  1. Tratament reparator pentru păr

Odată ce ajungi la un salon de înfrumusețare, alege doar produse de calitate, potrivite pentru tipul tău de păr. La saloanele de coafură există tratamente intensive în vederea reconstrucției și recuperării sănătății firului de păr, încurajează Andreea Nicolau, hair-stylist. De exemplu, tratamentul reparator Hair Repair System de la Joico este recunoscut de către specialiști ca fiind soluția împotriva părului casant. Mergi la salonul tău și întreabă-ți hair-styilistul despre acest tratament pentru păr.

 

  1. Aplicarea de măști hidratante

Masca hidratantă nu trebuie să lipsească din ritualul spălării părului. Acest produs trebuie să fie profesional, de calitate și potrivit tipului de păr pe care îl ai. Masca se aplică doar pe lungimea părului, nu și la rădăcină și se lasă 3-5 minute pentru a acționa, înainte să fie înlăturată. Dacă ești adepta produselor naturiste, îți poti prepara și acasă o mască hidratantă.

  1. Coafatul natural

Specialiștii recomandă a se evita, pe cât posibil, uscarea cu placa, coafatul cu ondulatorul și cu alte aparate din comerț, care nu sunt profesionale. Acestea acționează la temperaturi ridicate, de cele mai multe ori nereglabile, care, folosite incorect, pot distruge părul. În schimb, usucă părul în mod natural și, dacă ai un păr indisciplinat, apelează la specialiștii din saloanele de înfrumusețare, pentru că aceștia folosesc protecție termică și stiu cum să distribuie căldura pe fiecare șuviță în parte, fără a i se distruge structurile de keratină.

  1. Tunde părul la început de toamnă

Pe perioada verii, vârfurile au foarte mult de suferit, iar părul capătă un aspect tern, casant și rebel. Fă-ți o schimbare de look sau tunde măcar vârfurile, pentru ca părul să se regenereze și să capete vitalitate și suplețe.

 

  1. Vopsește părul, pentru extra strălucire

Acțiunea nocivă a razelor solare, sarea din mare și clorul din piscine decolorează părul, îl deshidratează și îl lasă fără strălucire. Pentru a nu arde părul, este indicat să lași vopsitul în seama hair-styliștilor de la saloanele de înfrumusețare, recomandă hair-stylistul Andreea Nicolau.

 

Foto: 123rf

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter