3 ponturi pentru a folosi corect șamponul uscat

De Dana-Ruxandra Panghe, pe Ultimul update Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 12:40
Șamponul uscat este un produs util, cu multe beneficii, însă trebuie să știi cum să îl folosești în favoarea părului tău. Iată sfatul expertului legat de ce anume trebuie să ții cont atunci când folosești șamponul uscat.

Citește și: Cum să îți faci acasă șampon uscat din numai 2 ingrediente.

Aplică-l corect

Acest tip de produs conține un amidon natural, care absoarbe sebumul acumulat. Agită bine flaconul și pulverizează în primul rând pe rădăcini, eventual un pic și pe lungimi, pentru a da un efect mat, de textură.

Folosește-l la momentul oportun

Nu face exces și nici nu te baza pe acest tip de produs pentru a te spăla pe cap rar… Șamponul uscat a fost gândit să ajute în a prelungi cu o zi frecvența de spălare a părului, și nu cu o săptămână, deci nu trebuie să devină o obișnuință folosirea acestuia în locul celui obișnuit. „Dacă exagerăm cu acest produs, el poate duce la aglomerări microbiene, având câteodată ca rezultat dermatita seboreică sau subțierea firului de păr“, e de părere Arabella Zadic, trainer Sebastian Professional.

Folosește-l cu măsură

Șamponul uscat este un produs extrem de util, dar care trebuie folosit cu măsură, doar atunci când este nevoie, fără a exagera. Odată aplicat, părul pare curat, dar este doar o aparență. Faptul că sebumul a fost absorbit nu înseamnă că nu mai trebuie să te mai speli pe cap. Trebuie avut în vedere acest lucru, mai ales dacă există probleme ale scalpului precum mătreața, dermatite sau ne confruntăm cu căderea părului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter