Femeia şi tehnicile de supravieţurire în condiţii extreme

De Alin Ionescu, pe

Toate femeile pe care le-am cunoscut sau doar le-am întâlnit în faţa unui televizor urau să privească mai mult de cinci minute posturi de pop science.
Pentru ele, Discovery sau National Geografic nu sunt altceva decât instituţii ale plictisului. Din observaţiile mele, profund neştiinţificice, fireşte, femeia mediu spre înalt cultivată, ba chiar cu destul umor şi cu exces de bună dispoziţie, nu are rădbdare să vadă până la capăt o emisiune despre vulcani sau un documentar despre tehnici de supravieţuire în condiţii extreme.

Da, stimaţi telespectatori, cel mai tare o enervează pe femeia din targetul meu preferat supravieţuitorii de meserie. Măcar de s-ar distra, m-am gândit, văzând cum toţi acei Bear Grylls scapă fără nici o zgârietură din cele mai aprige condiţii de mediu. Dar pe stimata noastră telespectatoare premium nu pare s-o intereseze deloc genul ăsta de distracţie în care munţii se prăvălesc peste case şi oamenii sunt siliţi să mănânce tot felul de lăcuste scârboase din deşert pentru a ajunge înapoi la civilizaţie.

Am impresia că tot acest refuz al femeii pentru distracţia de tipul Bear Grills are la bază combinaţia a două ingrediente forte: teama de catastrofa imaginară şi scârba de proteine exotice. Femeia se dezechilibrează emoţional foarte intens în preajma oricărei manifestări a nesiguranţei, a cataclismului iminent, iar când frica se combină cu imaginea unei râme ce urmează să fie îngurgitată atunci lucrurile se complică.

Şi-n plus, o irită eroismul vid al lui Bear Grylls. Ce nu cred că înţelege femeia, dar şi o mare parte a bărbaţilor, e de ce trebuie să ne prefacem că ne e teamă pentru viaţa lui Bear Grills? Credeţi că n-o să supravieţuiască? Vă e teamă cu adevărat că o să moară de foame? Eu nu cred. Cel mult riscă să slăbească. Iar dacă accentul ar fi pus pe asta, atunci poate că emisiunea ar fi ceva mai atractivă pentru femei.

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter