Nicoleta Luciu: “Fiecare copil este o bucurie şi o binecuvântare”

De Revista Unica, pe

Nicoleta Luciu (33 de ani) respiă prin toţi porii bucuria celei mai frumoase meserii din lume, aceea de a fi mamă. Nici nu e de mirare, având în vedere că are acasă patru îngeraşi care îi fac fiecare zi mai frumoasă…

Cea mai frumoasă meserie din lume

Cum se descurcă Nicoleta Luciu cu patru micuţi, mai ales că nu are o armată de bone care să o ajute? Este extrem de drastică în privinţa programului lor, ba chiar se autointitulează “Generalul”, şi cei patru îngeraşi nu-i ies din cuvânt. “Sunt general, că altfel nu poţi să faci faţă! Altfel, copiii nu ascultăa, nu ştiu când e ora de somn, de masă, de lecţii, de citit, de recreere”, explică Nicoleta. “Sunt autoritară, pentru că cineva trebuie să fie autoritar. Taţii sunt mai indulgenţi.”

Nicoleta Luciu: “Fiecare copil este o bucurie şi o binecuvântare”

La şedinţa foto, am avut ocazia să constatăm cât de ascultători sunt cei mici, mai ales tripleţii, între care se simte o legătură specială, cu toate că au personalităţi diferite. “Sunt nişte copii foarte inteligenţi şi docili, dar asta nu înseamnă că nu fac prostioarele pe care în mod normal trebuie să le facă orice copil de vârsta lor”, spune Nicoleta, care simte că rolul de mamă o împlineşte cel mai mult şi care ar fi gata oricând să mai facă şi alţii! Daca se poate, tot băieţi… Am întrebat-o, totuşi, ce i se pare cel mai greu lucru atunci când eşti mamă şi mi-a răspuns, fără cea mai mică urmă de ezitare: “Nimic!”. Singurele momente pe care Nicoleta le-ar socoti ca greutăţi ar fi cele în care se îmbolnăveşte unul dintre copii. În rest, consideră că “fiecare copil este o bucurie şi o binecuvântare, este imposibil să nu atragă dupa el o energie pozitivă. N-o să înţeleg niciodată femeile care spun că pe primul loc e cariera… Vor să ajungă sus şi, când ajung sus, sunt singure. Eu aleg să îmi fac cariera în funcţie de familia mea.”

Nicoleta Luciu: “Fiecare copil este o bucurie şi o binecuvântare”

O zi din viaţa Nicoletei Luciu

În timpul săptămânii, totul gravitează în jurul celor mici, aşa că trezirea se face în jurul orei 6 şi jumătate. “Până la ora 7.45 trebuie să ne spălăm pe dinţi, să aspirăm năsucurile, să ne schimbăm, să mâncăm, plus aerosoli.” În unele zile, Zsolt Jr. îşi mai face ceva lecţii de dimineaţă, în ciuda zarvei pe care o fac tripleţii. Nicoleta îi “încarcă” pe cei patru copii în maşină şi îi duce la şcoală şi grădiniţă. Apoi îşi face timp pentru propriul ei program, de cele mai multe ori compus din şedinţe foto, interviuri, tratamente cosmetice (de 3-4 ori pe săptămână), injecţii cu aminoacizi şi colagen (o dată la câteva luni) şi sport. “Dacă nu ajung la sală, facem sport acasă cu toata armata de copii.”. Zsolt Jr. vine de la şcoală la ora 15.00, iar cei mici sunt aduşi acasă de către şoferul grădinitei. Urmează programul clasic de seară (mamele îl cunosc foarte bine), compus din masă-baie-poveste-culcare. Filmările le are de multe ori în weekend, iar in timpul liber Nicoleta nu merge des la evenimente mondene, pentru că vrea să petreacă timp cu copiii. “Dansăm, facem gimnastică, alergăm prin casă. Copiii te motivează pentru orice!”.

Nicoleta Luciu: “Fiecare copil este o bucurie şi o binecuvântare”

Citeste interviul integral în numărul de februarie al revistei UNICA, care a apărut pe piață pe 24 ianuarie.
Urmărește aici video de la ședința foto.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter