VIDEO: Zombie, strigoi şi vârcolaci care trăiesc printre noi

De Diana Zagrean, pe

Dacă aveaţi impresia că filmele cu zombie sau vârcolaci sunt simple creaţii de ficţiune, vă înşelaţi. Legende şi zvonuri din diverse locuri ale lumii vorbesc despre locuri bântuite, spirite care nu-i găsesc liniştea şi chiar morţi vii. Iată câteva poveşti cu zombie, strigoi şi vârcolaci care trăiesc printre noi.
Pascualita: mireasa moartă
„La Pascualita” sau „Mica Pascuala” este un manechin îmbrăcat în rochie de mireasă dintr-un magazin din oraşul mexican Chihuahua. Legenda spune că manechinul, care are trăsături foarte reale şi mâini cu amprente şi unghii urâte, ar fi, de fapt, fiica moartă şi mumificată a patroanei magazinului din 1930, Pascuala Esparza.
Potrivit presei din anii ‘30, Pascualita a apărut în vitrina magazinului de rochii de mireasă fix pe 25 martie 1930, în ziua în care fiica Pascualei a murit la nunta ei, muşcată de un păianjen sau înţepată de un scorpion.
Mulţi oameni sunt convinşi că Pascualita este reală, deoarece ei spun că i se văd nu numai unghiile şi porii pielii, dar şi venele de pe picioare şi vasele de sânge de lângă articulaţii.

 
Strigoii de la Marotinu de Sus
În 2004, câţiva săteni din satul Marotinu de Sus din Oltenia au dezgropat un mort (Petre Toma), i-au scos inima şi i-au ars-o la o răscruce, iar cenuşa cu apă i-au dat-o să o bea unei nepoate bolnave.
Cei care au condus vânătoarea de strigoi au fost chiar sora şi cumnatul celui decedat.
Cazul a stârnit mare vâlvă în presa locală şi internaţională şi oltenii chiar au primit vizite de la diverşi experţi şi cercetători din străinătate, interesaţi de straniul obicei de pe la noi.
Cei care au comis ciudatul ritual au spus că respectiva nepoată a mortului căzuse bolnavă din cauza „moroiului”, care o vizita noaptea, în somn, sub formă de pasăre sau animal şi „o trăgea spre mormânt, la el”.
Citeşte mai multe despre zombie, strigoi şi vârcolaci care trăiesc printre noi pe pagina următoare!
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter