Vacanţe de neuitat: Drumul Regelui şi Lacul Neştiut

De Revista Avantaje, pe Ultimul update Vineri, 20 august 2021, 11:42

Transalpina, şoseaua numită şi „Drumul Regelui“, este drumul aflat la cea mai mare altitudine din România, care poate fi traversat în 3-4 ore de la un capăt la altul cu maşina şi care leagă Oltenia, Muntenia şi Transilvania.

Lacul Vidra

Locatie: Cheile Vidra, judetul Valcea

Transalpina, construită de supuşii Kaiserului german în timpul primului război mondial, a avut destinaţia de drum strategic militar şi atinge practic judeţele Alba, Sibiu, Vâlcea şi Gorj pe traseul Sebeş, Sugag, Obârşia Lotrului, Rânca, Novaci.

Pe Drumul Regelui ajungi şi la Lacul Vidra, cel pe care localnicii îl numesc Lacul Neştiut, unul dintre cele mai frumoase locuri din România, o perlă cristalină învelită în verdele pădurilor de molid şi ascunsă în adâncimea Cheilor Vidra, la 30 de km de Voineasa, între Muntii Lotrului, Latoriţei şi Căpătanii. Lacul a luat naştere în urma construirii pe Lotru a barajului Vidra, un baraj ridicat din piatră, lemn şi lut, intr-un peisaj ce spune parcă poveşti, împletite în tăcere şi aer limpede şi curat.

De aici, dacă îţi place să adaugi vacanţei tale puţină adrenalină, poţi încerca coborârea cu barca pe râu, în cea mai spectaculoasă zonă de rafting din România, între Livezeni şi Bumbeşti Jiu, sau pe alte trasee din zonă mai puţin solicitante, urmate de un picnic în mijlocul pădurii, cu păstrăv sau lipan la grătar, proaspăt pescuit din apele lacului.

Continuarea materialului pe Avantaje.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter