Un român de 3 ani, cel mai tânăr inventator din lume

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 13 iunie 2019, 16:38
Un orădean în vârstă de 3 ani a devenit cel mai tânăr inventator pe plan mondial. Acesta și-a prezentat invenția la Salonul de Invenţii şi Inovaţii "Traian Vuia" ce se desfășoară în aceaste zile la Timișoara.

Elian Farcaș a reușit la trei ani să inventeze un dispozitiv ce lansează baloane de săpun, devenind astfel cel mai tânăr inventator. Dispozitivul a fost creat din întâmplare, atunci când micuțul se juca în grădina casei, acolo unde tatăl său stropea pomii cu un vermorel, potrivit Libertatea.ro.

„În primăvară, în timp ce stropeam grădina, în vermorel a rămas puţin aer. Copilul făcea balonaşe cu un beţişor obişnuit. Apoi a luat vermorelul, l-a băgat în soluţia de săpun şi a început să facă balonaşele. Aşa a apărut invenţia. Noutatea invenţiei constă în faptul că există o interacţiune între părinte şi copil, părintele pompează aerul în vermorel, iar copilul face balonaşele. Maneta este foarte uşor de folosit şi de către copiii cu vârsta sub doi ani. Invenţia este brevetată şi se pare că la nivel mondial este cel mai tânăr inventator. Probabil că îl înscriem şi în Guiness Book”, a declarat tatăl lui Elian, inventatorul Adrian Farcaş, premiat pentru creațiile sale la Salonul  Internaţional al Invenţiilor de la Geneva.

La o vârstă atât de fragedă, Elian nu poate fi pe deplin conștient de succesul lui, dar părinții i-au explicat că este inventator. Acesta a mărturisit că nu știe cum i-a venit ideea, dar că face zilnic baloane pentru că îi plac.

Întrebat „Ce trebuie ca să fii inventator?”, copilul a răspuns: „Să fiu deştept”.

Baloanele de săpun te ajută să dormi mai repede

Pe lângă rolul de a stimula interacțiunea dintre părinte și copil, un astfel de dispozitiv ar putea avea și alte beneficii. De exemplu, dacă faci baloane de săpun înainte de culcare, poți adormi mai repede. Rachel Marie E. Salas, profesor neurolog la Universitatea de Medicină Johns Hopkins susține că această tehnică are același efect ca exercițiile de respirat. O astfel de activitate te ajută să îți liniștești atât corpul, cât și mintea.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter