Un bărbat și-a creat propriul costum „Iron Man”. Poate zbura la peste 3000 de metri altitudine

De Oana Dinu, pe
Un englez și-a creat propriul costum "Iron Man" și poate zbura cu el la peste 3000 de metri altitudine, reușind astfel să intre în Cartea Recordurilor. 

Richard Browning, în vârstă de 39 de ani, este un fost rezervist al marinei regale și inginer în domeniul petrolier care, în timpul său liber, a decis să își îndrepte atenția spre pasiunea pentru zbor, ulterior renunțând la job.

„Cred că trăim doar o singură viață și nu am vrut să am regretul că nu am făcut acest lucru”, a spus el într-un interviu pentru CCN.

Inspirat de celebrul supererou „Iron Man”, acesta a printat 3D, pe piese, un costum cu o putere de propulsie turbojet de 1050 de cai putere, care este capabil să zboare în siguranță cu 52 de km pe oră, la altitudini de până la 3650 de metri.

Costumul creat de britanic poate fi cumpărat de la acesta și se ridică la un cost de 400.000 de euro, conform Adevărul.ro.

costum Iron Man care zboara

Ceea ce inițial părea o distracție a devenit un lucru cât se poate de serios și astfel Daedadelus, aşa cum se numeşte exoscheletul, a intrat în Cartea Recordurilor omologat ca fiind cel mai rapid sistem portabil de propulsie jet din lume.

Pasiunea lui Richard Browning pentru zbor este o moștenire de familie. El este fiul unui inginer aeronautic și inventator care s-a sinucis pe vremea când Browning era adolescent. Bunicul său din partea tatălui a fost pilotul unei companii aeriene și pilot de luptă pentru război. Bunicul său din partea mamei a condus o companie britanică ce producea elicoptere.

Citește și: 

Meghan și Harry s-au sărut în fața publicului la un eveniment caritabil

Cristiano Ronaldo, condamnat la doi ani de închisoare. Ce delict a comis sportivul

Sursă foto: northfoto.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter