Google a inventat un microscop care depistează cancerul

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 17 aprilie 2018, 16:31
Un grup de cercetători de la Google a creat un microscop care utilizează realitate augmentativă pentru detectarea cancerului.

Cercetătorii companiei tech a creat un microscop digital cu elemente de inteligență artificială și AR ce poate fi utilizat în cercetarea evoluției bolii și în diagnosticarea ei. La bază, el are un microscop aparent obișnuit, potrivit Google.

Citește și: Mâncarea cu nanotehnologie se experimentează în România!

Față de un microscop tradițional, creația Google integrează peste mostra scanată un ecran transparent cu abilități de realitate augmentativă. Respectivul panou este responsabil pentru atașarea de informații utile provenite de la un computer peste mostra supradimensionată. Imaginile provenite de la microscop sunt analizate în timp real de un sistem cu o inteligență artificială avansată. Detaliile obținute din analiză se întorc pe panoul cu AR pentru a te ajuta să iei o decizie informată.

Mai mult, tehnicienii responsabili de întregul proces de analiză nu trebuie să învețe lucruri noi. Din punctul lor de vedere, modul în care se utilizează microscopul e neschimbat. De această dată însă, vor fi ajutați de un computer pentru a fi mai eficientți când vine vorba de diagnosticare, cuantificare sau comparare.

Citește și: Cum poţi să te foloseşti de tehnologie pentru o viaţă mai uşoară

Informațiile obținute sunt salvate apoi în format digital fără niciun fel de intervenție din partea tehnicianului.

Pentru moment, cercetătorii lucrează la finisarea conceptului și sunt încrezători că vor putea atașa întreaga construcție unor microscopuri tradiționale pentru a facilita implementarea la scară largă cu costuri minime.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter