Tatuajul temporar care măsoară nivelul de alcool din sânge

De Oana Savin, pe
Inginerii de la Universitatea din California au inventat un dispozitiv care ar putea ajuta oamenii să își măsoare rapid nivelul de alcool din sânge.

Acest dispozitiv care poate fi comparat cu un tatuaj temporar, este un biosenzor care se plasează direct pe pielea utilizatorului și funcționează prin stimularea transpirației, pe care o utilizează apoi pentru a măsura nivelul de alcool din sistemul acestuia.

Citește și: Brooklyn Beckham și-a făcut un tatuaj și toată lumea râde de el

Seamănă cu un tatuaj temporar, dar este de fapt un plasture/biosenzor care are încorporate mai multe componente wireless flexibile”, a declarat Seila Selimovic, directorul programului care a ajutat la dezvoltarea acestei tehnologii, citată de Engadget.

O componentă eliberează un produs chimic care stimulează transpirația pe pielea de sub plasture. O altă componentă simte schimbările în curentul electric care curge prin transpirația generată, măsoară nivelurile de alcool și le trimite la telefonul mobil al utilizatorului”, a mai spus ea.

Citește și: Idei de tatuaje pentru fashioniste

Măsurarea alcoolului prin intermediul transpirației a fost mai fost încercată, dar aceste tehnologii aveau nevoie de 2-3 ore pentru a oferi rezultate corecte”, a declarat Patrick Mercier, unul dintre inginerii care au lucrat la proiect.

Dispozitivul nostru trimite rezultatele către telefonul utilizatorului în doar 8 minute, făcând posibilă monitorizarea în timp real a nivelului de alcool”, a mai declarat Mercier.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter