Plasturele cu GPS, invenția unor eleve din Toplița, a stârnit interesul regelui Filip al Belgiei

De Oana Dinu, pe Ultimul update Marți, 11 septembrie 2018, 12:31
Șasele eleve din Toplița au inventat un plasture cu GPS, pentru a ajuta copiii și persoanele cu dizabilități. Tinerele au dovedit că ambiția, creativitata și curajul sunt o carte de vizită chiar și la poarta regilor lumii. 

De la o idee susținută cu dorința de a face bine și de a fi de ajutor oamenilor din jur, șase eleve de la liceul Liceul Teoretic „O.C.Tăslăuanu” din Toplița, județul Harghita, au inventat un plasture cu GPS,  „conectat la o aplicație care a fost realizată în așa fel, încât să fie utilă și să poată fi folosită de către oricine”, conform Digi24.

Tinerele din echipa „Find Me Anywhere” au transformat ideea într-un proiect, menit să ajute la monitorizarea permanentă a persoanelor vulnerabile.

„Ne-am gândit în primul rând ca produsul nostru să ajute oamenii. Şi astfel ne-a venit ideea să ajutăm persoane cu boli cum ar fi Alzheimer sau să zicem care se află într-un azil de bătrâni sau pentru părinții care au grijă de copiii lor” a spus Edina Bako, liderul echipei.

Fetele, coordonate de Camelia Mândru, profesoara de matematică, și-au făcut debutul în lumea antreprenoriatului prin câștigarea trofeului pentru „Compania anului”, la concursul naţional Junior Achievment.

Buna organizare de care au dat dovadă, fiecare membru al echipei având sarcini bine stabilite, le-a ajutat pe fete să ajungă atât de departe. Edina Bako, liderul echipei, le-a încurajat în permanență pe colegele ei să nu renunțe la visul lor.

Pentru calitățile sale de lider, a fost aleasă printre cei 11 elevi care au ajuns la întâlnirea cu Regele Filip al Belgiei.

edina bako la intalnire cu regele belgiei

„Am câștigat premiul de leadership. Se acordă elevilor care sunt lideri de companie și dovedesc că au reușit să țină echipa împreună, să facă ceva cu acest proiect cu adevărat. Am avut parte de o discuţie alături de rege, la o masă rotundă, unde ne-a întrebat pe fiecare ce proiect avem şi chiar am făcut un fel de dezbatere şi chiar a fost foarte interesant şi a fost extrem de curios de proiectele noastre.”

Tinerele nu vor să se oprească aici, ci să lanseze produsul pe piață.

Citește și: 

O educatoare a refuzat florile din prima zi de grădiniță. Ce i-a rugat pe părinți

O cântăreață de operă a câștigat Miss America. Cum arată tânăra

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter