Un adolescent din Australia a comis un atac cibernetic la Apple

De Oana Savin, pe
Un adolescent de 16 ani din Australia a comis un atac cibernetic la Apple și a descărcat fișiere interne. Deși compania susține că niciun client nu a fost afectat, rapoartele arată că au fost accesate conturi ale clienților.

Potrivit BBC News, băiatul a accesat fișiere de 90 GB și a intrat în sistem de mai multe ori pe parcursul unui an din casa sa, situată în suburbiile din Melbourne.

Tânărul a stocat documetele într-un dosar numit „hacky hack hack”.

Citește și: Unei femei i s-a refuzat un job pentru că nu a vrut să dea mâna cu angajatorul

Deși Apple insistă că securitatea niciunui client nu a fost compromisă, rapoartele ziarului The Age arată că adolescentul ar fi accesat conturile clienților companiei.

Protejăm vigilent rețelele noastre și avem echipe dedicate de profesioniști în domeniul securității informațiilor care lucrează pentru a detecta și a răspunde la amenințări”, se arată într-o declarație a Apple.

Citește și: Facebook adaugă opțiunea „Snooze” pentru evitarea spoilerelor din seriale

În acest caz, echipele noastre au descoperit accesul neautorizat, l-au împiedicat şi au raportat incidentul autorităţilor de aplicare a legii. Considerăm securitatea datelor utilizatorilor noştri ca fiind una dintre cele mai mari responsabilităţi ale noastre şi dorim să ne asigurăm clienţii că în niciun moment în timpul incidentului, datele lor personale nu au fost compromise”, au mai spus reprezentanții companiei.

Adolescentul australian a pledat vinovat la acuzația de hacking în reţeaua Apple şi de descărcarea unor fişiere interne.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter