5 milioane de europeni, afectați de o breșă de securitate la Facebook

De Oana Savin, pe
Un număr de cinci milioane de europeni au fost afectați de recenta breșă de securitate de la Facebook, a anunțat comisarul european pentru Justiție, Vera Jurova.

Potrivit lui Mark Zuckerberg, problema, care a fost „reparată” joi, a permis hackerilor să ajungă la informațiile prezente pe paginile de profil ale utilizatorilor.

Voi ști mai multe în câteva ore sau câteva zile, dar după datele pe care le avem, cinci milioane de europeni au fost afectați din totalul de 50 milioane, ceea ce reprezintă un număr incredibil”, a declarat Jurova.

Citește și: Gestul banal pe care creierul nu te lasă să-l faci oricât ai încerca

Acest nou atac informatic a reaprins criticile împotriva rețelei de socializare, vizată de numeroase controverse, în special în ceea ce privește datele personale.

Întrebată despre o eventuală pierdere a controlului asupra gigantului american, Jurova a răspuns: „Este o întrebare pentru liderii (facebook), să știm dacă aceștia sunt stăpâni pe situație”.

Conform comisarului, dimeniunile companiei „o fac foarte greu de gestionat, dar trebuie ca acest lucru să se ntâmple deoarece colectează date personale și câștigă sume enorme utilizând viața noastră personală drept marfă”.

Această breșă de securitate a arătat că noile reguli privind protecția datelor funcționează

Vera Jurova a afirmat că anunțarea rapidă a breșei de securitate de către Facebook demonstrează că noile reguli europene privind protecția datelor personale ce a intrat în vigoare în acest an funcționează.

Citește și: Facebook are mari probleme. De ce nu se mai pot face postări pe paginile oficiale

Regulamentul General privind Protecția Datelor oferă autorităților europene noi puteri de control și de sancțiune în cazul încălcării prevederilor sale de către companiile ce colectează date personale.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter