Apple și Samsung, amendate cu milioane de euro

De Oana Dinu, pe
Autoritatea pentru concurenţă italiană a amendat companiile Apple și Samsung cu milioane de euro. Clienții s-au plâns de proasta funcționare a telefoanelor după ce au făcut update-urile software.

Apple și Samsung, două companii gigant în materie de IT, sunt acuzate de faptul că au creat update-uri care au cauzat probleme grave telefoanelor mobile, reducând semnificativ performanța și accelerând cumpărarea unor modele mai noi, conform Mediafax.

„Societăţi din grupul Apple şi din grupul Samsung au adoptat practici comerciale incorecte”, a concluzionat Autoritatea pentru concurenţă din Italia, prima care s-a hotărât să ia măsuri după valul de plângeri la nivel mondial. Mai exact, au încetinit în mod planificat sistemul de funcționare a smartphone-urilor.

Companiile au fost amendate cu 5 milioane de euro fiecare pentru faptul că nu și-au anunțat clienții de eventualele disfuncționalități ce pot apărea odată cu instalarea celei mai recente actualizări de firmware.

Apple a mai primit o amendă în plus, tot de 5 milioane de euro, pentru că nu a furnizat clienţilor informaţii clare pentru întreţinerea şi eventuala înlocuire a bateriei telefoanelor.

Citește și:

Meteo 26 octombrie 2018. Vremea se încălzește din nou

Regele Mihai ar fi împlinit astăzi 97 de ani. Imagini de colecție cu Majestatea Sa

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter