Uimitor: N-o să-ţi vină să crezi ce au făcut aceşti miliardari

De Diana Zagrean, pe

Nu toţi bogaţii se gândesc doar la ei. Unii dintre miliardarii lumii investesc sume imense în ONG-uri şi fundaţii caritabile, pentru care donează anual milioane de dolari. Recent, Warren Buffett a pornit o iniţiativă de donare a averii pentru binele omenirii. A reuşit să convingă peste 100 de miliardari americani şi nu numai să-şi dăruiască majoritatea banilor pentru cauze nobile.

Warren Buffett : „Oracolul din Omaha” a pornit mişcarea Giving Pledge

Cunoscut pentru stilul de viaţă cumpătat, investiţiile în afaceri profitabile, citatele simpatice şi pline de tâlc şi donaţiile generoase pentru diverse fundaţii, Warren Buffett este unul dintre cei mai cunoscuţi miliardari care ajută săracii.
În 2006, Buffet a anunţat că va dona 85% din averea sa unei fundaţii caritabile. Aceasta este condusă de Bill Gates şi soţia lui, care au promis că banii (averea lui Buffet este de peste 45 miliarde dolari) vor fi folosiţi la educarea copiiilor din ţările slab dezvoltate şi la tratarea unor boli grave cum ar fi SIDA, tuberculoza sau poliomielita infantilă.
În 2010, el i-a convins pe Bill Gates şi Mark Zuckerberg să semneze un document numit Giving Pledge (Jurământ de dăruire) în care semnatarii promit să doneze jumătate din averea lor în scopuri caritabile, pe tot parcursul vieţii.

Citeşte şi Inedit: Top 3 milionari care trăiesc ca săracii. Află de ce

Patrice Motsepe: Singurul miliardar negru care a semnat Giving Pledge

Miliardarul sudafrican şi soţia sa, Precious Motsepe au pus bazele Fundaţiei Motsepe în 1999.
La ultimul Forum economic de la Davos, fondatorul şi preşedintele executiv al companiei African Rainbow Minerals a anunţat că se alătură miliardarilor americani în iniţiativa Giving Pledge.
El a anunţat că va dona cel puţin jumătate din averea lui şi a familiei (averea familiei Motsepe în bunuri şi proprietăţi este de 2,65 miliarde dolari) fundaţiei Motsepe.
Banii vor fi investiţi în educaţie, sistemul sanitar din Africa de Sud, drepturile femeilor, copiiilor şi persoanelor cu handicap, încurajarea tinerilor investitori şi antreprenoriatului, sporturi şi muzică.
Citeşte şi Incredibil: Top 3 nebuni excentrici

Victor Pinchuk: Primul evreu din Europa de Est care a semnat Giving Pledge

Nu numai miliardarii americani şi cei africani sunt implicaţi în mişcarea Giving Pledge, iniţiată de Warren Buffett.
Anul acesta, lista miliardarilor care îşi donează cel puţin jumătate din avere a primit un nou membru.
Victor Pinchuk din Ucraina este primul evreu miliardar dintr-o ţară fostă membră a URSS care a semnat Giving Pledge şi a promis că va dona jumătate din cei 3,7 miliarde de dolari ai săi pentru proiecte de dezvoltare culturală şi educaţională.
Miliardarul s-a născut acum 52 de ani la Kiev şi a lucrat ca şi inginer până a adunat o avere din afacerile cu ţevi metalice şi instalaţii.

Căsătorit cu fiica fostului preşedinte al Ucrainei, Leonid Kuchma, Pinchuk a fost şi parlamentar şi a luptat pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter