Uggie, căţelul care ar putea aduce filmului „The Artist” un Oscar

De Nicoleta Galeteanu, pe

Se dă pe skateboard, face pe mortul şi îşi acoperă faţa cu lăbuţa, iar peste toate astea este un actor desăvârşit! Protagonistul unei campanii mai mult decât adorabile, Uggie, căţelul simpatic din „The Artist”, ar putea aduce peliculei o statuetă Oscar în acest an şi, cine ştie (?), ar putea câştiga şi el una.
Campania peliculei „The Artist”, al cărei protagonist este căţelul Uggie, a câştigat lesne o mulţime de fani ai producţiei mute, alb – negru.
Campania web al cărui protagonist este năstruşnicul căţel a făcut senzaţie printre internauţi, filmuleţele cu Uggie de pe YouTube, înregistrând un număr record de vizualizări în doar câteva zile de la lansarea lor pe internet.

Talentatul patruped este un artist în adevăratul sens al cuvântului. Realizează tot felul de figuri acrobatice şi joacă actorie cum nu ai crede.

Face salturi la comandă, se dă pe skateboard şi îşi acoperă ochii cu lăbuţele când se preface speriat.
Antrenorul său, Omar Von Muller, care l-a dersat pe Uggie pe platourile de filmare ale „The Artist” spune că acesta este un actor în toată regula şi că ar merita şi el să câştige o statuetă Oscar, sau cel puţin să fie nominalizat.
Uggie, căţelul care ar putea aduce filmului "The Artist" un Oscar

„Ador campania. Cred că e timpul ca şi un câine să fie recunoscut. Dacă va câştiga, mă îndoiesc. Dar este bine să lupţi pentru aşa ceva”, a spus dresorul lui Uggie.

Includerea în lista nominalizărilor a unui patruped ar fi o premieră în istoria galei Oscar, dar nu şi pentru Uggie, care se poate lauda deja cu un premiu în palmares. Acesta apare într-un rol destul de proeminent în filmul „Water For Elephants”, pentru care a primit premiul „Palm Dog” la Festivalul de Film de la Cannes în 2011.

Uggie a fost repede îndrăgit de actorii filmului „The Artist”. Acesta s-a acomodat numaidecât pe platoul de filmare şi şi-a luat rolul în serios. Simpaticul căţel are însă o problemă: sforăitul!

Filmul, realizat de regizorul Michel Hazanavicius, conduce în topul nominalizărilor la Globurile de Aur, care vor avea loc duminica aceasta, ceea ce l-ar recomanda direct şi în nominalizările pentru Oscar.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter