Trucuri inedite în bucătărie: Cum cureți mai ușor ouăle roșii de Paște

De Oana Savin, pe
Un bucătar internațional de renume, Harold McGee, aplică rezultatele cercetărilor științefice atunci când gătește. Acesta îți dă câteva sfaturi pentru a te bucura mai mult timp de ingrediente proaspete și pentru a-ți face mai ușoară munca în bucătărie cu toate pregătirile de Paște.

Volumul său „Despre alimentaţie şi gătit: ştiinţa şi dragostea în bucătărie“ este un ghid prin care îşi doreşte să înveţe tinerii bucătari fundamentele gătitului ţinând cont de ştiinţă, scrie Twoeggz.

Bucătarul recomandă să adaugi praf de copt în apa în care ai fiert ouăle și lasă-le să se răceadscă în frigider. Astfel, coaja va fi mai ușor de desprins.

După ce ai scurs legumele fierte, stropește-le cu ulei pentru a împiedica uscarea lor.

Citește și: Cozonacul lui Scarlatescu – dulcele ideal pentru masa de Paste!

Dacă vrei să faci un sos cremos ce conține un ingredient acid precum vin sau zeamă de lămâie, atunci folosește smântână în loc de lapte. În acest fel vei împiedica formarea unei cruste deasupra.

Dacă vrei să te bucuri mai mult timp de fructele de pădure, trebuie să le treci prin apă fierbinte imediat după ce le cumperi. Apa va distruge stratul subțire de mucegai care se găsește deseori pe ele.

Pnetru a împrospăta o bucată de carne menită să fie făcută friptură, despic-o pe jumătate cu un cuțit și trece-o prin apă rece. După ce o ștergi bine cu un prosop de hărtie, poți să o prepari. Nu uita să o gătești la o temperatură de 140 grade pentru a preveni pierderea suculenței.

Citește și: Ce dulciuri propun cofetarii să punem pe masa de Paște

Dacă vreți să mâncați ceva mai ușor după masa copioasă cu bunătăți din miel, atunci poți încerca o friptură de curcan. Dar, atunci când gătești un curcan întreg atunci ai de-a face cu două tipuri de carne foarte diferite. Pulpele trebuie să le gătești la 160-165 grade, în timp ce pieptul trebuie pregătit la 150 grade. Dacă nu vrei să le gătești separat, poți lăsa carnea la temperatura camerei timp de câteva ore, așezând pungi de gheață pe piept.

Pentru a găti pește crocant la exterior și suculent în interior trebuie să folosești doar fileuri groase.

Pentru a înmuia zahărul brun uscat, depozitează-l cu un prosop de hârtie umed sau o felie de măr, ce vor păstra nivelul de umiditate optim.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter