Friptură de miel de Paşte. Cele mai simple și gustoase rețete

De Oana Savin, pe

Mielul poate fi gătit în foarte multe feluri, însă friptura este preparatul pe care românii iubesc să îl vadă pe masa de Paște. Pe grătar, la cuptor, cu ierburi, cu diferite sosuri, este imposibil să nu vrei să găsești printre preparate o friptură de miel ca la mama acasă.

Orice invitat visează la o friptură fragedă, aromată și suculentă, iar gospodinele își doresc să petreacă cât mai puțin timp în bucătărie pentru a o prepara. De aceea este foarte important să aveți la îndemână o rețetă bună, care să nu vă țină mult în picioare și care să vă ajute să faceți cea mai bună friptură.

Citește și: Usturoi verde – proprietăți și beneficii. Rețete cu usturoi verde

Friptură de miel la cuptor cu vin alb

Se știe că vinul ajută foarte mult la frăgezirea cărnii. Iar la miel face cu mult mai mult, îi taie și din aroma specifică. Iar condimentele folosite de această rețetă vor adăuga o aromă greu de uitat. Nu se face deloc greu, iar rezultatul este extraordinar.

Cu doar câteva ingrediente vei obține o friptură cum doar pe la cele mai bune restaurante mai găsești.

Ingrediente:

  • 1 pulpă de miel
  •  2 cartofi
  •  1 crenguță de cimbru
  •  1 crenguță de rozmarin
  •  2 căței de usturoi
  •  200 ml de vin alb
  •  1 pahar mic de apă
  •  1 legătură de pătrunjel
  •  ulei
  •  sare
  •  piper

Vezi AICI cum se prepară friptura de miel la cuptor cu vin alb

Citește și: Oana Cuzino, rețeta celui mai gustos și sănătos desert: Mere coapte umplute cu nuci, miere și scorțișoară

Friptură de miel la cuptor marinată

Cine poate refuza o friptă de miel marinată? Aroma este inconfundabilă, iar carnea iese mult mai fragedă ca la orice altă friptură. Este gata în doar o oră, rețeta ideală pentru cei care nu vor să petreacă prea mult timp în bucătărie dedicându-se unui singur preparat.

Ingrediente:

  • circa 1,5 kg pulpă de miel
  •  5 g rozmarin
  •  5 g pătrunjel
  •  4 căței de usturoi
  •  1 chilli
  •  1 portocală
  •  30 ml de ulei
  •  sare
  •  piper

Rețeta completă de friptură de miel la cuptor marinată o găsiți AICI

Citește și: Cozonaci de Paşte. Cele mai bune și ușoare rețete

Cum prepară Chef Cătălin Scărlătescu friptura pentru masa de Paște

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. Iubit de telespectatori și adorat de cei care i-au gustat mâncărurile, celebrul bucătar a dezvăluit și care este rețeta lui pentru friptura de miel, ce nu lipsește niciodată de pe masa de Paște.

Juratul de la Chefi la Cuțite a publicat pe Youtube celebra sa rețetă de friptură de miel. Dacă o urmezi pas cu pas, vei putea pune pe masă, în ziua de Paște, una dintre cele mai bune fripturi pe care le-ai încercat vreodată.

Ingrediente:

  • 4 ciolane de miel
  • fasole verde și mazăre (pot fi congelate)
  • 3 căței usturuoi,
  • o crenguță de cimbru și una de rozmarin
  • unt
  • piper negru boabe
  • cartofi
  • două cepe albe
  • pătrunjel proaspăt
  • vin roșu

Modul de preparare al acestei rețete îl găsiți AICI

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter