Trei zile de sărbătoare în Marea Britanie pentru încoronarea regelui Charles al III-lea. Care este programul festivităților

De Oana Dinu, pe

Încoronarea regelui Charles al III-lea va fi prilej de mare sărbătoare în Marea Britanie în luna mai. Palatul Buckingham a anunțat programul celor trei zile de festivități.

Încoronarea regelui Charles al III-lea va avea loc în luna mai, la opt luni de la moartea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Vor fi trei zile de sărbătoare, după cum a anunțat Palatul Buckingham. Mai multe evenimente se vor desfășura pe străzile, în grădinile și parcurile din Regatul Unit. Mari nume ale industriei muzicale internaționale vor concerta la Londra.

Unde va avea loc ceremonia pentru încoronarea regelui Charles al III-lea

Palatul Buckingham a anunțat că încoronarea regelui Charles al III-lea, în vârstă de 74 de ani, va avea loc în dimineața zilei de 6 mai 2023. Ceremonia se va desfășura la Westminster Abbey. Acolo au fost încoronați toți monarhii britanici care au urcat pe tron în ultimii 900 de ani.

Evenimentul va fi condus de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, conducătorul spiritual al Bisericii Anglicane și va dura trei ore. Slujba religioasă va avea o durată de 90 de minute.

„Încoronarea este o slujbă religioasă solemnă, precum şi un prilej de sărbătoare şi fast”, se arată în comunicatul transmis de Palatul Buckingham, potrivit libertatea.ro.

Camilla, regina consoartă, va fi încoronată la rândul său.

Citește și: Prințul William este furios, în timp ce regele Charles este îngrijorat de atacurile lui Harry: „Deocamdată nu va reacționa”

Ulterior va avea loc ceremonia numită „Procesiunea regelui”. Mai exact, Charles al III-lea şi Camilla se vor deplasa de la Palatul Buckingham la Westminster Abbey. După aceea, se vor întoarce la Buckingham în cadrul „Procesiunii de încoronare”.

La final, regele şi regina consoartă, alături de alți membri ai familiei regale, vor saluta mulțimea de la balconul Palatului Buckingham.

Care este programul festivităților

În data de 7 mai, la Castelul Windsor va avea loc un concert cu „personalităţi emblematice de pe scena muzicală internaţională şi vedete contemporane”. Evenimentul va fi difuzat de BBC. Nu au fost anunțați încă artiștii care vor urca pe scenă. Se așteaptă ca printre aceștia să se numere Paul McCartney, Elton John, Rod Stewart, Ed Sheeran, potrivit sursei citate.

Un „cor de încoronare” va susţine un concert cu cântăreţi din corurile de refugiaţi, serviciul de sănătate publică şi grupuri de cântăreţi LGBTQ+ şi cu deficienţe de auz.

Britanicii sunt așteptați și la „Marele Prânz de Încoronare”. Vor avea loc petreceri locale menite să „celebreze prietenia”.

Citește și: Cine ar fi adevăratul tată al Prințului Harry. Regele Charles obișnuia să glumească pe această temă

Tot în a doua zi de sărbătoare va avea loc și evenimentul „Lighting up the Nation”, în care locații emblematice vor fi iluminate.

Ziua de 8 mai este declarată zi de sărbătoare legală și va fi dedicată voluntariatului. Demersul urmăreşte „să apropie oamenii şi să creeze o mişcare de voluntariat care va dăinui dincolo de weekendul încoronării”, potrivit comunicatului de presă.

„Regele și regina speră că weekendul încoronării să ofere o oportunitate de a petrece timp și de a sărbători cu prietenii, familiile și comunitățile din Regatul Unit și Commonwealth”, a mai transmis Palatul Buckingham.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter