Mihai Trăistariu, despre ratarea calificării României la Eurovision: „Așa se întâmplă când lași votul la întâmplare”

De Oana Savin, pe
Mihai Trăistariu a vorbit despre eșecul României la Eurovision, după ce trupa The Humans nu a reușit calificarea în finalele concursului. Potrivit cântărețului, de vină este faptul că reprezentantul țării este ales exclusiv prin televoting, precum și lipsa unui show bine pus la punct.

Trăistariu, care are nouă finale naționale la activ și care a obținut una din cele mai bune clasări în finala Eurovision din 2006 (locul 4), susține că eșecul de la Lisabona poate fi pus pe seama faptului că nu mai există un juriu de specialitate.

Citește și: România a ratat calificarea în finala Eurovision 2018

Asta se întâmplă când laşi votul la întâmplare, fără mâna unor specialişti. Din păcate, publicul românesc nu este fan Eurovision. Şi atunci, el, publicul, neurmărind fenomenul, votează la plesneală ori la cea mai mică influenţă venită din exterior. (…) Da, sunt revoltat! Pentru că, la finala românească, timp de 57 de minute trupa The Humans era cu 500 de voturi în spatele locului doi. În ultimele 3 minute au crescut cu 1000 de voturi şi au câştigat. În ultimele 3 minute, după ce au stat 57 de minute pe locul 2. Matematic, e imposibil. Nu ştiu cine a făcut măgăria, dar faptul e consumat! Concluzia e simplă: când îţi baţi joc de concurs şi de concurenţi, Universul îşi bate şi el joc de tine. Pentru că totul în viaţă se întoarce ca un bumerang“, a declarat Trăistariu pe Facebook.

Referitor la prestația reprezentanților României, el o felicită pe solista Cristina Caramarcu pentru vocea impecabilă, subliniind faptul că nici piesa nu era „cea mai rea din concurs”.

Citește și: Prima semifinală Eurovision 2018 a fost cenzurată în China

Însă unde e refrenul? Piesei îi lipseşte un refren fredonabil. Azi dimineaţă (n.r. 10 mai), la casele de pariuri din Europa, ţara noastră era pe locul 37 din 42. Înseamnă că, după primele repetiţii, chiar n-au adus niciun plus ca să urce în clasament în ochii publicului. Încă ceva…De ce văd aceeaşi lene de a încropi un show fain pe scenă? Cum să te duci cu…nimic? Cum să te prezinţi acolo cu acelaşi show pe care l-ai avut şi la selecţia naţională? Ce e aşa greu să găseşti o idee? Asta se întâmplă când nu câştigi pe bune! Pierzi mai mult decât ai fi câştigat dacă ajungeai pe locul al II-lea la finala românească“, susține Mihai Trăistariu.

El a dezvăluit că favoritele sale sunt Estonia și Suedia, dar preconizează că va câștiga reprezentanta Israelului.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter