„Sufăr de depresie muzicală”. WRS și Emilian, nevoiți să cânte piesa „Banana” la Te cunosc de undeva. De ce s-a destrămat trupa Valahia

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Miercuri, 03 mai 2023, 12:36

Au crezut că le-au văzut pe toate şi nimic nu îi mai poate speria, dar s-au înșelat. WRS şi Emilian au dat de greu la Te cunosc de undeva, unde trebuie să readucă în memoria publicului piesa trupei Valahia, Banana.

Gala aceasta, transformarea l-a pus în mare, mare dificultate pe WRS, despre care partenerul lui de scenă a spus râzând că a inventat un nou termen – depresia muzicală.

„Pe cât de tare îmi place mie această piesă (n.r. „Banana”), pe atât de tare o urăşte el. WRS a inventat acum un termen pe care îl vom înscrie la OSIM – depresia muzicală!”, a dezvăluit Emilian râzând, în vreme ce WRS a completat: „Sufăr de depresie muzicală! Nu mai pot, m-a distrus, mă provoacă total această piesă. Scoate tot ce e rău din mine! Şi ce e şi mai rău, e că trebuie să zâmbesc tot timpul, ca în referinţă!”.

Cum se vor descurca WRS şi Emilian cu noua propunere a ruletei, dacă va reuşi WRS să reţină toate versurile piesei, dar şi cum vor nota cei cinci juraţi ai transforming show-ului performance-ul lor, vom afla urmărind cea mai nouă ediţie Te cunosc de undeva!, difuzată sâmbăta aceasta, de la 20:00, la Antena 1.

Citeşte și: Anca Țurcașiu a izbucnit în lacrimi la „Te Cunosc de Undeva!”: „E foarte greu”

De ce s-a destrămat trupa Valahia

Trupa a apărut în toamna lui 1998 şi era formată din trei băieţi: Mihai Trăistariu, Dorin Topală şi Costi Ioniţă (ei doi fuseseră colegi de bancă în liceu). „În vara lui ’99 eram deja pe locul I la toate radiourile şi discotecile cu două hituri : ” BANII ŞI FETELE ” şi ” LA MARE, LA SOARE „. Concerte peste concerte, fan cluburi în toată ţara, emisiuni tv la greu”, povestește Mihai Trăistariu pe Facebook.

Citeşte și: Lista completă a concurenților „Te cunosc de undeva”. Ele sunt vedetele care fac echipă în sezonul 19, la Antena 1 / Exclusiv

„Ne certasem ca tâmpiţii, în primul rând de la bani”

Povestea s-a rupt însă brusc. În toamna lui ’99 au apărut disensiunile. Dorin și Mihai au ales să continue proictul Valahia, iar Costi Ioniţă a început o carieră solo de succes.

„Ne certasem ca tâmpiţii, în primul rând de la bani. Costi voia 10% în plus, pentru că răspundea la telefon pentru concerte şi emisiuni. Se autoproclamase managerul trupei şi probabil orgoliul din noi a explodat. Cred că doream să facem alegeri, cu voturi. Fiecare se credea şef în felul lui.

Apoi ne certam adesea de la” care stă în mijloc la concerte”.

Tot timpul se iscau discuţii că X a acaparat toată scena, că Y a stat mai mult în spate, că Z e mai cu tupeu şi se bagă mereu în faţă. La fel şi la interviuri: unul mai băgăcios decât altul. După luni întregi de scandaluri inutile, am convenit că stăm cu rândul în mijloc. La fiecare piesă făceam rocada. De râsul curcilor “, îşi amintește Mihai.

Citeşte și: Mihai Trăistariu a slăbit rapid opt kilograme. Soluția la care a apelat artistul

Piesa Banana a ajuns rapid în topuri

Când au existat discuții ca trupa să treacă de la dance la manele, ruptura s-a produs. „În anul 2000, Dorin și cu mine am revenit cu trupa Valahia, în formula de doi, cu piesa „BANANA” şi cu un album nou. A fost norocul nostru, pentru că melodia a ajuns pe locul I, din nou, în toate topurile radio şi în toate discotecile din România ( pe atunci nu se numeau cluburi ).

Îmi amintesc că eram atât de mândru şi de entuziasmat să-mi ascult trilurile în discoteci şi la tarabe, încât ieşeam seara, intenţionat, prin Mamaia, să-mi ascult vocea, care se auzea aproape oriunde.

Fie că era la radio o piesă de-a noastră sau vreo emisiune tv în reluare , ori la discotecă. Dar cel mai mult îmi auzeam vocea la tarabe. Erau casetele pe tarabe pe-atunci, vă mai amintiţi ? În aer liber. La vânzare.

Iar Valahia era din 5 în 5 minute la câte-o tarabă”, spune Mihai Trăistariu.

Citeşte și: Mihai Trăistariu, despre Antonia: „E frumoasă și are concerte. Pentru că e frumoasă”

Trăistariu ajunge să cânte singur

Dorinţa de a cânta singur a fost însă mai puternică. Mihai avea acest vis și nu a durat mult până să îl pună în practică.

“Ei bine, după alţi 4 ani de succes împreună cu Dorin, într-o zi, mi s-a năzărit în departare, imaginea mea cântând singur”, adaugă el.

Atunci, și-a chemat colegul și i-a zis: ” Dorin, eu vreau să cânt singur. Aşa simt eu că trebuie.  Iar Dorin, cu capul în jos, mi-a zis : ” Ştiam. Ştiam că va veni ziua asta”. A fost cea mai tristă zi din viaţa mea, pentru că eu mă înţelegeam super bine cu el. Dar aşa a fost să fie”.

“Am stat un an fără bani. Chinuit şi singur”

Greutăţile abia începeau însă. A urmat o perioadă horror. Trăistariu se lupta cu probleme financiare.

“Am stat un an fără bani. Chinuit şi singur. Am bătut la uşi, la case de discuri, la studio-uri. Nimic. Nu ştiam încotro să mă-ndrept. Credeam că se vor bate impresarii şi casele de discuri pe mine. Că sunt Mihai de la Valahia, celebra trupă, hituri, voce etc.

Dar n-a fost aşa. În muzică nu e ca-n fotbal. Nu găseşti o Prodanca bătăioas, frumoasă, deşteaptă şi bogată. La noi, producătorii şi impresarii sunt, în 99% din cazuri, bărbaţi. Iar ei caută să „lanseze” fete. Fete tinere. Câştigasem deja titluri ca cea mai bună voce sau hitul anului, albumul anului, trupa anului , aşa că nu-mi era frică să încep o carieră solo. Doar că nu ştiam de unde să pornesc”, susține Mihai.

Cum a ajuns la Andrei Tudor

A realizat că totul pleacă de la melodie și că are nevoie de o piesă bună, așa a ajuns la Andrei Tudor,  care i-a compus Cât de frumoasă ești.

„A fost miracolul de care am avut nevoie. Piesa m-a ridicat din nou în topuri, a staţionat 6 luni pe locul I, la radiouri şi tv, iar azi încă se bucură de succes la concertele mele. Asta se întâmpla în 2004, toamna.

În 2005 deja aveam concerte solo, doi dansatori, vreo 3 videoclipuri, iar Cât de frumoasă ești câştiga titlul de hitul anului la Premiile muzicale anuale.

Reuşisem să nu rămân un artist anonim, care a cântat odată într-o trupă de succes. De aici doar 4 luni au fost până la succesul meu internaţional. S-a numit TORNERO şi a ieşit dintr-un studio din Focşani”, mai spune Trăistariu.

Foto: Facebook, Pr

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter