TIFF 2019. Care este calendarul festivalului

De Oana Dinu, pe
TIFF 2019, ediția a 18-a, se va desfășura anul acesta în perioada 31 mai – 9 iunie 2019, la Cluj-Napoca. Organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, TIFF este primul și cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România.

O nouă ediție a Festivalului Internaţional de Film Transilvania va anima orașul din inima Ardealului, Cluj-Napoca, timp de 10 zile. Pentru TIFF 2019, organizatorii au anunțat numeroase surprize.

TIFF 2019. Care este calendarul festivalului

Calendarului evenimentului TIFF 2019 este încărcat de evenimente memorabile, de la filme de succes, premiate la marile festivaluri internaționale, competiția oficială destinată regizorilor debutanți ce va include 12 opere provocatoare, caravana culinară franco-română, concerte de neratat, la invitați de marcă, printre care se află celebrul actor Nicolas Cage și regizorul premiat cu Oscar, Michel Gondry.

Gala de deschidere va avea loc în data de 31 mai, în Piața Unirii Open Air, de la 20.45.

În această zi, Michel Gondry va fi prezentat publicului printr-o retrospectivă completă care include cele 12 lungmetraje semnate de unul dintre cei mai originali și inventivi cineaști. Celebrul regizor va fi prezent la Cluj șipentru a inaugura Uzinei Filmelor de Amatori, al cărei concept îi aparține.

Sâmbătă, 1 iunie, ora 21:45, proiecțiile în aer liber și petrecerile vibrante vor anima atmosfera de la Castelul Bánffy din Bonțida. După proiecția CoinCoin & The Extra-Humans/CoinCoin și extratereștrii, împrejurimile Castelului vor deveni locul de întâlnire al creaturilor nopții la Full Moon Party. Pentru al doilea an la TIFF, echipa Festivalului de Film Horror & Fantastic Lună Plinăva da startul unei petreceri, la care publicul va fi invitat să danseze până în zorii zilei.

Duminică, 2 iunie, ora 21:45, tot la Castelul Bánffy din Bonțida, cinefilii îl vor întâlni pentru prima dată la Cluj pe multi-premiatul regizor, scenarist și producător Veit Helmer, invitat special al ediției. Alături de îndrăgita actriță Maia Morgenstern, parte din distribuția noului său film, cineastul german va fi prezent la proiecția comediei mute cu accente absurde The Bra/Sutienul. Filmată în satele pitorești din Azerbaijan, aventura inocentă a mecanicului pornit în căutarea sufletului pereche, cucerit iremediabil de un sutien agățat de locomotiva pe care o conduce, este de-a dreptul irezistibilă. În povestea reimaginată a Cenușăresei, prințul ajuns aproape de vârsta pensionării (interpretat de Miki Manojlovic) străbate împrejurimile în lung și-n lat pentru a o găsi pe minunata posesoare a delicatului articol vestimentar.

Luni, 3 iunie, TransGlobal Underground și maeștrii brass ai Fanfarei Tirana din Albania, vor concerta de la ora 19:00 la Casa de Cultură a Studenților. ritmurile kaba specific zonei de sud a Albaniei se împletesc cu influențele reggae, tobele cu muzica electronic și cu sunete de sitar, toate creând un rezultat hipnotizant – muzică fără frontiere, dincolo de barierele ideologice.

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter