7 terorişti simpatici şi inofensivi din filme

De Nicoleta Galeteanu, pe

Cunoscuţi îndeosebi pentru pasiunile lor extremiste – bombe artizanale, atentate şi răpiri -, teroriştii nu sunt indivizi chiar aşa de înspăimântători.
 …Şi asta nu pentru că Osama bin Laden ar fi fost ucis, ci pentru că unii dintre terorişti sunt chiar simpatici.

Iată-i doar pe câţiva dintre ei.

Patru lei paralei

„Patru lei paralei” sunt patru musulmani luptători ai jihadului. Devotaţi trup şi suflet războiului sfânt, ei se dau terorişti, dar stilul lor porpriu de a opera îi diferenţiază de tiparul teroristului cunoscut, pentru că ei sunt de-a dreptul groaznici.
 
Planurile lor criminale se dovedesc de fiecare dată eşecuri lamentabile, lăsând loc unor demonstraţii autentice de prostie şi lipsă de vigilenţă.

Regizorul Chris Morris realizează prin „Four Lions” prima comedie care parodiază teroriştii, plină de umor britanic şi înţelesuri privind misiunea puerilă a acestora.

Omer – Sam Golzari

Pentru majoritatea teroriştilor, poate că visul american este tocmai acela de a-l distruge. Omer, în schimb, este genul de individ care visează la fel ca românii, de exemplu, să facă rost de viză şi să se angajeze într-un restaurant în America.

Un incompetent terorist în devenire, Omer (intrepretat de Sam Golzari) este un musulman care a imigrat recent în America. Renunţă la scopul său măreţ pentru că în realitate realizează că iubeşte mai mult cea de-a şaptea artă.
Un iubitor desăvârşit al spectacolelor de pe Broadway, el se decide să participe alături de alţi candidaţi la fel de atipici la un show gen „Got talent”.

„Vise americane” sau „American Dreamz”, în regia lui Paul Weitz, arată oricărui xenofob că musulmanii au şi ei vise, altele decât cel de a deveni kamikaze.

Achmed –  Teroristul mort

Nu, nu este Osama bin Laden, chiar dacă nici Ahmed nu este mort de-a binelea.

„Achmed, the dead terrorist” este de fapt un haios şi celebru show de stand-up, susţinut de Jeff Dunham, ventriloc şi comediant american, care a devenit faimos datorită unui schelet care pozează în terorist.

Mark Ruffalo, un posibil terorist simpatic

Actorul Mark Ruffalo a fost inclus, anul trecut, pe lista persoanelor suspecte de implicare în activităţi teroriste.

Acesta a fost luat la ochi de autorităţile din Pennsylvania după ce şi-a exprimat iniţiativa de a se implica în producerea unui documentar, intitulat „Gasland”.

Deloc deranjat de includerea sa pe celebra listă, actroului i s-a părut „al dracului de amuzant”.

Oricum, nicio organizaţie teroristă nu l-a recunoscut pe Ruffalo ca membru al lor şi, cu atât mai mult, nu au revendicat iniţativa proiectului cinematografic. Chiar dacă ar fi adevărat, profilul actorului îl plasează cu certitudine pe lista celor mai simpatici terorişti.

Foto: YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter