Târgul Gaudeamus 2012: Noi cărţi de Radu Paraschivescu, Filip Florian şi întâlniri cu Pascal Bruckner

De Diana Zagrean, pe

Ediţia de anul acesta a Târgului Gaudeamus aduce la Bucureşti noi titluri semnate de autori autohtoni, precum „Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri”, de Radu Paraschivescu, „Toate bufniţele”, de Filip Florian, dar şi întâlniri cu invitatul special al evenimentului, Pascal Bruckner.

Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, ediţia a XIX-a, se va desfăşura de miercuri până duminică (21-25 noiembrie), în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, informează Mediafax.
Editurile prezintă, ca în fiecare an, reduceri de până la 50%, cărţi la 10 lei şi, înainte de toate, noi titluri.
Astfel, printre ofertele Humanitas se află cel mai nou volum al lui Andrei Pleşu, „Adevărul ca poveste”, cel mai nou titlu semnat de Radu Paraschivescu, „Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri”, în timp ce Polirom şi Cartea Românească aduc noi titluri de Radu Aldulescu – „Cronicile genocidului” – şi Filip Florian – „Toate bufniţele”.
Pascal Bruckner va fi prezent la târg pentru a se întâlni cu fanii, la lansarea celei mai noi traduceri din opera sa, „Fanaticii apocalipsei”,iar joi puteţi participa la lansarea volumului „Procesul comunismului prin teatru”, de Matei Vişniec. Vineri este rândul lui Dan C. Mihăilescu să lanseze „Ce mi se-ntâmplă. Jurnal pieziş”, alături de cartea „Ţinuturile joase”, de Herta Muller.
Sâmbătă, istoricul Neagu Djuvara va susţine o sesiune de autografe la lansarea ediţiei din 2012 a cărţii „Amintiri din pribegie”, iar fanii cântăreţei Margareta Pâslaru se pot întâlni cu ea la lansarea volumului „Eu şi Timpul”. .
Editura Curtea Veche va prezenta la târg volumele „Teologie, hermeneutica şi transformare sociala. Cazul Africii de Sud”, de Bernard Lategan, „Hârtiile Masculului”, de Silviu Gherman, „Politica monetară” şi „Jaful vs. – Dreptul de a nu minţi”, de Lucian Croitoru, „Adulter cu smochine şi pescăruşi”, de Adrian Cioroianu, şi „Maşinile Regelui”, de principele Radu al României.
 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter