13 cadouri pe care să nu le oferi de Crăciun. Aduc ghinion!

De Mihaela Uretu, pe Ultimul update Miercuri, 21 decembrie 2022, 18:16

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi și toată lumea este în căutare de daruri pentru cei dragi. Fie că este vorba de partenerul sau partenera de viață, de prietenii tăi, de frații tăi sau chiar de părinții tăi, tuturor le place să primească cadouri de Crăciun. Ți-am pregătit o listă cu 13 cadouri pe care să le eviți în această perioadă! Conform superstițiilor, aduc ghinion și mai bine eviți să le pui sub bradul de Crăciun!

Unii suntem inspirați, alții – mai puțin atunci când alegem un cadou de Crăciun, dar, pentru că perioada sărbătorilor vine la pachet cu multă bucurie, darul pe care îl oferim celor dragi trebuie să transmită un mesaj pozitiv.

Ce cadouri să nu oferi niciodată de Crăciun

Sunt câteva cadouri pe care nimeni nu și-ar dori să le găsească sub bradul de Crăciun. Ți-am pregătit o listă cu 13 cadouri pe care să le eviți pentru ca s-ar putea să dai greș dacă le oferi în această perioadă.

Pantofi

A oferi cuiva o pereche de pantofi aduce ghinion. Se crede că persoana căreia îi vei face cadou o pereche de pantofi se va îndepărta de tine. Totodată, se mai spune și că vei fi nevoit să mergi fără pantofi în viața de apoi, conform mentalfloss.com.

Pietre de opal

Opalul este considerat a fi cea mai ghinionistă piatră prețioasă. Prin urmare, ar trebui evitate ca și cadou. Excepție vom putea face pentru persoanele născute în luna octombrie, pentru aceste persoane vibrațiile negative ale pietrei vor fi inversate. Nu puneți niciodată un opal într-un inel de logodnă, deoarece prevestește văduvie timpurie.

Pisici

Un animal de companie necesită timp și bani. Nu este indicat să pui pe cineva în fața faptului împlinit, chiar dacă ți se pare un gest frumos. Dacă persoana respectivă își dorește cu adevărat un animal de companie, îl va alege singură. De pildă, în Sicilia, se spune că nu trebuie să oferi nici măcar un cadou în formă de pisică, deaorece prevestește o moarte subită și violentă.

Smaralde

Tradiția spune că smaraldele se găsesc în cuiburile de grifoni ( o creatură mitologică care este parțial leu, parțial vultur) și că îi oferă protecție celui care îl poartă. Dăruirea unui smarald conferă succes. Cu toate acestea, trebuie să aveți mare atenție, dacă smarladul este oferit în prima zi a săptămânii va aduce ghinion celui care îl poartă.

Flori

Atunci când iei în calcul să iei flori pentru cei dragi, trebuie să te gândești foarte bine la ce flori vei cumpăra. Anumite flori vor aduce ghinion persoanei care le primește. Superstiția spune că dacă dai liliac alb unei persoane bolnave va aduce ghinion și nu este de bun augur pentru recuperare.

Rame foto/Portrete

Tradiția spune că atunci când primești un cadou cu propria ta asemănare aduce ghinion, iar un portret cu tine este considerat a fi un semn de trădare.

Portofel (gol)

Dacă oferi o poșetă sau un portofefel, tradiția spune că nu trebuie să îl oferi gol deoarece va aduce ghinion. Acest obicei se regăsește în România, dar și în alte țări. Dacă optezi să faci un astfel de cadou, va trebui să pui o sumă simbolică pentru a aduce norocul de partea celui care îl primește. Ține cont de acest aspect dacă vrei să faci cadou un portofel unei persoane apropiate.

De ce să nu se dau bani în loc de cadouri de Crăciun

Bani

Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificila, nu oferi bani drept cadou. S-ar putea ca banii de la tine să nu fie suficienți pentru ceea ce vrea și să ajungă să îi cheltuiască pe lucruri mici și neimportante, în final fără să simtă că s-a bucurat de cadoul de la tine. Optează pentru un cadou din suflet.

Cuțite și foarfece

A da ceva ascuțit, cum ar fi un cușit sau o foarfecă, este ghinion, deoarece se crede că rupe relația. Cu toate acestea, situația se poate schimba dacă persoana care primește cadoul îți dă în schimb o monedă.

Batistă

Tradiția spune că batista vine la pachet cu lacrimile. În Suedia, un bărbat nu ar trebui să-i dea iubitei o batistă de mătase, altfel ea își va șterge afecțiunea pentru el.

Pulover de Craciun

Arată haios și cu siguranță ți-a ieșit în cale atunci când ai vizitat magazinele. Dar te asigurăm că oricât de drăguțe sunt acele poze de pe internet cu toată familia purtând același pulover lângă bradul de Crăciun, nimeni nu ar fi din cale afară de încântat să primească un articol de îmbrăcăminte pe care să îl poată purta o singură zi pe an. Dacă știi sigur ce mărime poartă această persoană, mai bine îi cumperi un pulover de calitate, pe care să îl poată purta mai des.

Evită să oferi băutură alcoolică!

Sticle cu băuturi alcoolice

Poate fi o idee bună să cumperi o sticlă de băutură unei persoane care nu îți este deloc apropiată și nu știi ce gusturi are. Dar, dacă ai o minimă relatie cu acea persoană, acest cadou impersonal nu arată altceva decât că nu prea ai depus efort pentru a găsi ceva mai potrivit. Poți face cadou o sticlă de băutura doar atunci când știi sigur că îi place.

Set de săpun cu deodorant

Ei bine, acesta este cadoul clasic pe care îl facem unor persoane cu care nu avem multe în comun. Evitați să faceți un astfel de cadou pentru cei dragi. Mai mult, săpunul se spune și că va spăla prietenia. În cazul în care sunteti foarte siguri de gusturile persoanei respective, optați pentru un parfum. Sună mult mai bine decât un set de deodorant cu săpun.

Sursa Foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter