Filmul de animație Super Mario Bros a depășit recordul mondial. A înregistrat vânzări de 377 milioane dolari

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 10 aprilie 2023, 14:41

Filmul, care îi are în distribuție pe Chris Pratt, Anya-Taylor Joy și Jack Black a avut cea mai mare deschidere din toate timpurile pentru un film de animație, cu vânzări de bilete în valoare de 377 milioane dolari la nivel mondial.

Bazat pe populara franciză Nintendo, filmul de animație a debutat oficial în cinematografe miercuri, în timp ce în România lansarea a avut loc vineri, 7 aprilie.

Filmul de animație cu cele mai mari încasări la nivel mondial

În Statele Unite, animația a avut încasări de 204.6 milioane dolari în decursul a cinci zile de la lansare, în timp ce câștigurile de pe 70 de piețe se ridică la 173 milioane dolari, notează People.

Super Mario Bros a avut cea mai bună deschidere de până acum în 2023, depășind Ant-Man și Wasp: Quantumania.

Sonic de Hedgehog 2 a ocupat anterior primul loc în box office pentru filmele bazate pe jocuri video, cu cel mai mare weekend de premieră, când a câștigat peste 71 milioane dolari la debut, în 2022.

În acest weekend, cel de al treilea film Ant-Man (Omul Furnică) a avut un box office global de 249.7 milioane dolari.

Citește și: „Cel mai original film pe care l-am văzut în ultimii ani”. Drama care l-a cucerit pe Cristian Tudor Popescu e acum pe Disney+

Locul trei al topului este ocupat de filmul de acțiune „Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves”, o adaptare a celor mai popular joc de rol, cu Chris Pine, Michelle Rodriguez, Hugh Grant şi starul din serialul „Bridgerton” Regé-Jean Page. Această peliculă a strâns în weekend 14.5 milioane dolari.

Citește și: Filmele de pe Netflix pe care să le vezi cu întreaga familie. Patrul Cățelușilor și Elefantul Magicianului, cele mai urmărite

Super Mario Bros, cel mai bun film ce are la bază un joc video

Chris Partt își îmărumută vocea lui Mario, modestul instalator din Brooklyn, care este transportat în mod accidental în Regatul magic al Ciupercilor, unde o ajută pe Prințesa Peach să lupte împotriva maleficei țestoase Bowser.

Distribuția îi mai include pe Charlie Day în rolul lui Luigi, Seth Rogen în rolul Donkey Kong, Keegan-Michael Key în rolul Toad și Fred Armisen în rolul Cranky Kong.

Citește și: Cel mai așteptat film al anului vine în curând pe Netflix. Când va putea fi urmărit pe platforma de streaming / Video

Black a declarat la premiera filmului din Los Angeles, la începutul acestei luni, că este mândru de acest proiect, mai ales că și-a înregistrat prestația de la distanță, prin Zoom.

Citește și: Antonia face dezvăluiri din culise. Cum a ajuns protagonista filmului “Haita de acțiune”: “Personajul Oli a fost scris pentru mine”/ Exclusiv

„Simt că am făcut-o cu adevărat. Cred că am îndeplinit misiunea. Am vrut să facem o aventură amuzantă, captivantă, de acțiune și, Dumnezeule, am făcut-o”, a spus actorul.

„Și știi ce altceva am făcut? Am folosit și toate personajele din universul Nintendo. Și dacă îți place să joci Mario Kart sau oricare dintre acele jocuri video Nintendo, atunci când vezi acest film, vei spune „Woa”. ,’ pentru că există o grămadă de ouă de Paște pe care doar jucătorii le vor recunoaște și le vor aprecia cu adevărat. Sunt foarte fericit pentru asta”, a mai spus Black.

Sursă foto: Captură video

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter