Şocant: Top 4 oameni cu transplant de faţă. Uite cât de mult s-au schimbat!

De Diana Zagrean, pe

Transplanturile parţiale sau integrale de faţă sunt încă un capitol nou în medicină. Oameni care au suferit accidente groaznice şi care nu mai aveau nicio speranţă au primit prin aceste operaţii complexe o şansă la o nouă viaţă. Iată 4 oameni cu transplant de faţă şi uite cât de mult s-au schimbat de atunci.
Richard Lee Norris – Cel mai complex transplant facial
Richard Lee Norris, de 37 de ani şi-a pierdut buzele, nasul, dinţii, limba şi multe dintre oasele feţei când s-a împuşcat accidental în timp ce-şi curăţa arma de vânătoare în 1997. El a stat izolat în pădure 15 ani din cauza cicatricilor oribile, până când a primit o nouă faţă, integrală, de la un donator. Operaţia a durat 36 de ore. Acum, el poate să se spele pe dinţi, să se bărbierească şi să vorbească, deşi nervii nu s-au regenerat complet şi are dificultăţi în unele zone.
Şocant: Top 4 oameni cu transplant de faţă. Uite cât de mult s-au schimbat!
Dallas Wiens – Primul transplant facial integral din Statele Unite
Wiens şi-a pierdut aproape complet faţa în 2008, când a atins un cablu de înaltă tensiune. Operaţiile pentru a-i salva viaţa au durat numai ele 26 de ore. El a rămas fără ochi, nas, şi sprâncene şi doctorii îi dădeau şanse minime de recuperare. Dar tânărul s-a refăcut miraculos şi în 2011 a primit o faţă nouă, după 15 de ore de operaţie. A fost prima astfel de operaţie din Statele Unite şi a treia din lume.
Citeşte mai departe despre oameni cu transplant de faţă şi vezi cât de mult s-au schimbat pe pagina următoare!
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter