Slow living – sau arta de a savura viaţa

De Unica.ro, pe

Mâncarea, modă, modul de obţinere a informaţiilor, tehnologia totul se schimbă de la o zi la alta. Pentru a putea ţine pasul cu schimbările suntem nevoiţi să cedăm presiunilor societăţii de a trăi viaţa într-un stil cât mai alert.
Dar oricâte schimbări ar avea loc în fiecare moment al zilei, nevoile fundamentale nu se schimbă. Nevoia de recunoaştere a valorilor, nevoia de afecţiune, de relaxare, de a relaţiona cu cei din jur, toate acestea rămân la fel, indiferent de rapiditatea cu care se desfăşoară activităţile zilnice.

Termenele limita, programul supra încărcat, informaţiile dintr-un spectru larg de domenii care ne asaltează la serviciu, pe drum şi acasă, traficul aglomerat şi  telefoanele care sună în mod  constant au un impact negativ asupra stării emoţionale, fizice dar şi spirituale.

Toate acestea nu fac decât să scadă numărul momentelor de plăcere şi să creeze sentimente de vinovăţie şi anxietatea chiar şi în perioadele când avem la dispoziţie câteva ore libere. O viaţă cu un nivel ridicat de activitate duce la scăderea atât a productivităţii cât şi a creativităţii.

Tocmai de aceea a apărut curentul Slow living, mişcare globală care redefineşte calitatea, autenticitatea şi modul de a savura viaţă ajungând să cunoaştem micile plăceri ale ei.

Citeşte mai multe pe Libertatea.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter