Se nasc fete, dar la adolescență se transformă în băieți. Unde are loc fenomenul

De Oana Savin, pe
Copiii se nasc fete, dar la pubertate se transformă în băieți. Acest fenomen straniu se petrece într-un sat din Republica Dominicană, loc în care minorii nu au habar că sunt băieți până la vârsta de 12 ani.

În Salinas, copiii par să își schimbe sexul atunci când ajung la pubertate. Acest caz remarcabil afectează puțin peste 1% dintre băieți.

În regiunea care a primit numnele de Guevedoce (n.r. penis la 12 ani) adolescenții par că sunt „mai întâi femei și mai apoi băieți”. Iar acest lucru se întâmplă pentru că la naștere sunt complet feminini și sunt crescuți ca fetițe.

Când se nasc arată ca fetele. Nu au testicule și dau impresia de vagin. Abia atunci când se apropie de pubertate, penisul și testiculele cresc”, a afirmat un reporter al The Telegraph.

Adolescenții sunt crescuți ca bărbați de abia când se instalează pubertatea, cu toate că există semne importante privind moștenirea lor biologică.

În afară de faptul că organele sunt ușor subdimensionate, totul funcționează. Adolescenții devin bărbați și se comportă ca atare, chiar dacă barba abia li se vede, iar prostata le este mai mică”, a precizat reporterul.

La o primă vedere, băieții dau impresia că sunt fete și chiar și numele pe care le primesc la naștere sunt feminine. Odată instalată masculinitatea, unii aleg să își schimbe numele, în timp ce alții trăiesc toată viața cu numele ales de părinți.

Jurnalistul a povestit în articolul său că a întâlnit un astfel de băiat, Johny. Însă el s-a născut ca Felicita. Tânărul susține că transformările prin care a trecut l-au marcat, însă această schimbare i-a făcut bine pentru că nu îi plăcea să poarte fuste și să se joace cu păpușile.

Mai mult, Johny era atras de roboți și își dorea să alerge cu băieții.

Descoperirea copiilor Guevedoce a fost făcută în urmă cu decenii de Julianne Imperato, endocrinolog de la Universitatea Cornell din SUA, care a călătorit în Republica Dominicană în anii ’70.

Acesta a descoperit că o deficiență a enzimei 5-a-reductază este responsabilă pentru condiția aceastor adolescenți.

Fără această enzimă, organismul nu creează hormonul sexual de sex masculin dihidrotestosteron (DHT) și împiedică dezvoltarea organelor sexuale masculine. Asta până când începe pubertate, când cresc  nivelurile de testosteron.

Această condiție se mai întâlnește la copii din papua Guinee, Turcia și Egipt.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter